Životno partnerstvo

Lezbijske obitelji traže skrb nad djecom

Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
Lezbijske obitelji traže skrb nad djecom
16.12.2014.
u 17:28
U Udruzi Zagreb Pride kažu da je riječ o lezbijskim obiteljima koje postoje već dulje vrijeme.
Pogledaj originalni članak

U Zagrebu su pokrenuta dva postupka radi partnerske skrbi nad djetetom, što je model skrbi nad djecom predviđen Zakonom o životnom partnerstvu.

Partnerska skrb oblik je skrbi za maloljetno dijete koju može pružiti životni partner nakon smrti životnog partnera roditelja djeteta, a iznimno i za života životnog partnera roditelja djeteta, ako drugi roditelj nije poznat ili mu je oduzeta roditeljska skrb zbog zlostavljanja djeteta.

U Udruzi Zagreb Pride kažu da je riječ o lezbijskim obiteljima koje “postoje” već duže vrijeme. U Udruzi kažu da će uskoro još 15-ak obitelji zatražiti reguliranje partnerske ili roditeljske skrbi.

>> I u Splitu održano prvo gej vjenčanje, za idući tjedan najavljeno još jedno

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

LA
larala
18:10 16.12.2014.

iz ovog proizlazi da je opet po ko zna koji put ova vlada u oci gledala i lagala narodu.... istospolni partneri nece imati pravo na posvajanje djece al, ce ipak imati samo ce se to drugacije zvati....ma, stvarno prestrašno, pa gdje je tim politicarima obraz? i što je sutra u igri, otimat ce klince roditeljima po kucama da bi ovima koji se svojevoljno odricu vlastite djece omogucila glumatanje brižnih roditelja? ma vlado, kako vas nije sram?

BA
bakulušić
17:45 16.12.2014.

Nakon Frljića, ovo nam je "čestitka "za Božić. Bit će veselo. Njima je bitno da nam ne daju spavati.

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
19:46 16.12.2014.

Ja sam mislio da naš ustav obitelj naziva samo onu u kojoj je muško i žensko.