Novi čelnici

Lamiji Alečković Informativni servis HRT-a

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Lamiji Alečković Informativni servis HRT-a
26.12.2014.
u 18:12
Dok su povratak Lamije Alečković mnogi pozdravili, novi glavni urednik HTV1 Igor Tomljanović nije bio izbor HRT-ovih zaposlenika
Pogledaj originalni članak

Okončana je još jedna prisavska v.d. faza jer su na Badnjak izabrani novi televizijski i radijski programski čelnici. No, zanimljivo i dalje ostaje da glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u nekim slučajevima opet nije poštovao volju zaposlenika izraženu na, istina neobvezujućem, izjašnjavanju kreativnog osoblja.

Tako nakon Gordane Mrđen te privremenog urednika Đele Hadžiselimovića, glavnim urednikom Prvog programa HTV-a postaje filmski kritičar i bivši direktor programa Radija 101 Igor Tomljanović kojem je potporu dalo 27% zaposlenih, dok se za njegovu protukandidatkinju, urednicu i novinarku HTV-a Katju Kušec, opredijelilo 60% prisavskih kreativaca.

Isto se dogodilo i s funkcijom čelnika Drugog programa HTV-a jer je, unatoč većem postotku glasova (43%) koje je od kolega dobila Silva Skender, glavnom urednicom HTV2 postala donedavna urednica emisije “Dobro jutro, Hrvatska” Vesna Karuza Podgorelec za koju je glasovalo 39% kolega. Dok će se početak Tomljanovićeva mandata odrediti naknadno, Karuza svoju funkciju preuzima prvog dana siječnja.

Što se tiče izbora na čelna mjesta Informativno-medijskog servisa (IMS), kao i Novih medija, u tome su se želje i odluke glavnog ravnatelja Radmana i zaposlenika ipak poklopile. Tako je nakon privremenih šefova Tomislava Špoljara i Saše Runjića (ujedno i ravnatelja programa HRT-a), za novu rukovoditeljicu IMS-a postavljena bivša HTV-ovka i dosadašnja izvršna urednica vijesti na Al Jazeeri Balkans Lamija Alečković čiji je povratak na Prisavlje pozdravilo 55% zaposlenih, dok je njezina konkurentica za isto mjesto, Katja Kušec, dobila 39% potpore. I Alečković s poslom kreće za četiri dana. Kako je protiv jedine kandidatkinje za šeficu Novih medija, bivše urednice s Tportala Marcelle Jelić, bilo 56% zaposlenih, Igor Dujić ostaje v.d.

>> Vesna Karuza urednica HTV2, Lamija Alečković šefica Informativnog programa

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
19:04 26.12.2014.

I dalje tražimo svijećom nekog Hrvata na HRT-u ako postoji neka se javi!

Avatar maxist
maxist
19:29 26.12.2014.

a koji je smisao "ankete"-(što li je već to ?) ako se rezultati ne uvažavaju ?' Rukovodstvo je poprilično u skladu sa jugoslavenskim "ključem" zastupljenosti tzv, naroda i narodnosti ......a zastupljenost Hrvata dolazi u zonu nužne po tom istom ključu (bravarska opsjednutost !"). Svi su zaštićeni po nekom zakonu I manjinskom obračunu ali Hrvati a posebno domicilni ni po čemu pa se komotno mogu osječati gastarbajterima u (tobože) vlastitoj zemlji..........Nikakva odmazda I promjena vlasti to ne može promijeniti.......

TE
teoodd
19:24 26.12.2014.

Otkud u tv kući koja ne želi samostalnu Hrvatsku da bude Hrvat,zato ih I nema...