Od pet sorti grožđa

Kutjevački vinar počastio HDZ-ovce pobjedničkim vinom

Foto: Vedran Balen
Kutjevački vinar počastio HDZ-ovce pobjedničkim vinom
14.05.2015.
u 11:17
Napravio ga je, kaže, posebno za pobjedu HDZ-a i to od pet izvornih sorti – graševine, rajnskog rizlinga, sivog pinota, sauvignona i mirisnog traminca, iz pet izbornih godina
Pogledaj originalni članak

Na sastanku HDZ-a u vinariji u Venju kod kod Kutjeva, na kojemu je oformljen izborni stožer stranke te izabrani ključni ljudi za utrku na parlamentarnim izborima, poznati i nagrađivani vinar Ivan Enjingi svoje je goste počastio posebnim pobjedničkim vinom.

Napravio ga je, kaže, posebno za pobjedu HDZ-a i to od pet izvornih sorti – graševine, rajnskog rizlinga, sivog pinota, sauvignona i mirisnog traminca, iz pet izbornih godina. Riječ je o polusuhom bijelom vinu sa 15 posto alkohola iz berbe 2006. godine, nazvanom Venj po lokalitetu na kojem je uzgojeno grožđe.

– Pobjedničko vino još nije u prometu, a posebno je jer mu treba dugo vremena da sazre. Dvije godine čuvano je u hrastovim bačvama i kao takvo stavljeno u veliku posudu da se sjedini. Idealno je uz posebna jela poput bijele ribe ili bijelog mesa – rekao je Enjingi, koji je tradiciju proizvodnje grožđa i vina naslijedio od svojih djedova. Svi gosti koji su kušali Enjingijevo vino bili su oduševljeni, a ništa manje nisu uživali ni u raznim gastronomskim specijalitetima iz ekološke proizvodnje te živopisnom ambijentu kutjevačkog vinogorja na obroncima Krndije. Tomislav Karamarko najavio je kako će upravo tim vinom nazdraviti u znak pobjede na izborima, na što ga je oprezni kutjevački vinar upozorio kako najprije trebaju pobijediti.

>> Maras: Kada vidim alternativu Vladi, uplašim se za Hrvatsku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar johny21
johny21
12:25 14.05.2015.

Ne sumnjam u pobjedu HDZ-a!

UI
Uvijek_iskreno
12:02 14.05.2015.

Pobjedničko vino za pobjedničku stranku!

EL
Ela25
17:43 14.05.2015.

Pobjeda HDZ-a uopće nije upitna!