SIRIJA

Kurdi ubili desnu ruku al-Bagdadija, ISIL imenovao novog šefa

Foto: Press Asociation/Pixsell
Kurdi ubili desnu ruku al-Bagdadija, ISIL imenovao novog šefa
27.10.2019.
u 22:19
Glavni zapovjednik SDF-a Mazloum Abdi rekao je da je napad "nastavak prethodne operacije" u kojoj je ubijen Abu Bakr al-Bagdadi, vođa IS-a.
Pogledaj originalni članak

Milicija sirijskih Kurda YPG objavila je da su ubili glasnogovornika džihadističke skupine Islamske države Abu al-Hasen al-Muhadžir u zajedničkom napadu Kurda i američkih snaga na sjeveru Sirije.

On je navodno ubijen u selu Ein al Baat u blizini grada Jaraboula. Misija je dio operacije Sirijskih demokratskih snaga i američke vojske. 

Glavni zapovjednik SDF-a Mazloum Abdi rekao je da je napad "nastavak prethodne operacije" u kojoj je ubijen Abu Bakr al-Bagdadi, vođa Islamske države. Kako iznose najnoviji detalji, operacija čiji su cilj bili vođe Islamske države trajala je posljednjih pet mjeseci. 

U međuvremenu ISIL je objavio da su izabrali novog šefa koji će zamijeniti ubijenog al-Bagdadija. Tako se navodi da je novi lider te džihadističke skupine Abdulah Qardash poznat i kao Hadž Abdulah al-Afari. O njemu se ne zna puno, osim da je davno služio pod Sadamom Huseinom u Iraku. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

PR
prajdali100
21:24 27.10.2019.

Svaka čast Kurdima. Kod njih se i muškarci i žene zajedno bore za slobodu.Nadam se da će uspjeti.

ŽE
Žegarni
20:34 27.10.2019.

Kurdi, najcasniji narod dole. Socijalisti kod kojih su zene ravnopravne naspram muskarcima. To je fenomen za tu regiju. Interesantno da ih nasi "socijalisti" i jugonostalgicari mrze i vise simpatiziraju diktatore kao Assada, Putina i Erdogana. Jos jedan dokaz za izopacenost te ljevicarske ideologije koja ne prati nikakvu logiku nego samo cilja na sirenje zla medju narodima. Tako da jugosocijalisticki izrodi kao Milanovic, Stazic i ona grdonacelnica Siska mozda i nebi trebali biti nesto cudno vec logicni proizvod te anticivilizacijske balkanske inacice socijalizma.

Avatar Viktor999
Viktor999
22:01 27.10.2019.

Samo da mogu, bakir i ona crvena poturica bi proglasili dan žalosti u susjednoj ˝državi˝😂 😂 😂