na baterije

Kućni ljubimci budućnosti - ljudima će biti lakše "psu" napuniti baterije nego ga hraniti

Foto: Youtube Screenshot
Kućni ljubimci budućnosti - ljudima će biti lakše "psu" napuniti baterije nego ga hraniti
14.05.2015.
u 00:10
Rault navodi kako će roboti kućni ljubimci zamijeniti prave već za desetak godina, koje će si pak moći priuštiti samo najbogatiji.
Pogledaj originalni članak

Prezaposleno gradsko stanovništvo imat će sve manje vremena za brigu o kućnim ljubimcima pa će ih u budućnosti zamijeniti njihove robotizirane verzije.

Ljudima će biti puno lakše napuniti baterije psima robotima nego ih svakodnevno hraniti i voditi u šetnju, stoji u znanstvenom istraživanju Dr Jean-Loup Raulta sa sveučilišta u Melbourneu.

Rault navodi kako će roboti kućni ljubimci zamijeniti prave već za desetak godina, koje će si pak moći priuštiti samo najbogatiji.

– Brojne tehnološke kompanije već nude robote pse, a ta ideja nije nova. Tržište se za nju počelo pripremati već devedesetih s pojavom Tamagochija – kaže Rault. 

>> Robot Han namiguje na riječi koje mu je uputila njegova vlasnica 

>> Robot izdržao nekoliko sati u Fukushimi, a onda se pokvario!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
02:37 14.05.2015.

ajde molim vas ovakve clanke debilne ni ne objavljujte.. Koji ce nam k elektricni pas? da gledamo kako glupo izgleda i nicem ne sluzi? pogotovo prijateljstvo covjeka i zivotinje nemoze zamjeniti niti bi ikad trebao, a ljude koji bi uopce pomislili radit zamjenu za zivo bice bi trebalo uhapsit i napravit lobotomiju... koliko zivotinja umire na cesti... strasno

DU
Deleted user
08:41 14.05.2015.

Sve na baterije, ženske lutke, vibratori, četke za zube itd. Predlažem da se zbog te robotizacije i baterijazijacije na svijetu ostavi nekoliko tisuća muškaraca koji bi davali rasplodni materijal a ostale likvidira. Tada bi dobili skoro savršen svijet gdje nitko ne bi zanovjetao, a kada dosadi samo se stisne dugme.

Avatar soliloquy
soliloquy
02:44 14.05.2015.

Ja bi robotiziranog branitelja, kućni model, da pritiskom na gumb mekeće nešto o udbi i jugoslavenima i da mi jednom mjesečno pokaka 24 tisuće kuna na tepih u dnevnoj sobi.