PRELAZILI GRANICU

Kubanski migranti zapeli na Savi: Policija ih je morala spašavati

Foto: PU brodsko-posavska
Akcija spašavanja migranata iz rijeke Save 24.1.2022.
Foto: PU brodsko-posavska
Akcija spašavanja migranata iz rijeke Save 24.1.2022.
Foto: PU brodsko-posavska
Akcija spašavanja migranata iz rijeke Save 24.1.2022.
24.01.2023.
u 17:26
Policija Slavonskog Broda je jutros iz Save u akciji spašavanja izvukla 13 kubanskih državljana koji su nezakonito pokušavali preći državnu granicu
Pogledaj originalni članak

Policija Slavonskog Broda je danas oko 10 sati, dok su nadzirali državnu granicu na ušću rijeke Orljave u rijeku Savu, naišla na 13 kubanskih državljana, zapelih na nepristupačnom dijelu rijeke obraslom raslinjem koji su dozivali u pomoć.  Službenici su morali organizirati akciju spašavanja brodom da bi osobe bile sigurno izvađene iz rijeke. Prema službenom izvještaju, nezakonito su prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Među njima je bilo dvoje djece, pet žena i šest muškaraca.

Policija je upozorila na tragedije koje se mogu dogoditi osobama prilikom prelazaka rijeke Save te da oni koji to čine riskiraju svoje zdravlje i život. Nadodaju kako su nerijetki slučajevi oštećenja ili prevrtanja čamaca (jer je Sava puna naplavina, granja i trupaca), pa su tragedije neizbježne, ako se u tom trenutku u blizini ne nalaze policijski službenici koji su spremni pomoći i spasiti osobe. Samo su u prosincu prošle godine u Savi pronađena četiri tijela nepoznatih osoba.

 

Policija poziva i osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Hrvatsku ili osobe koje im u tome pomažu ili ih potiču, da to ne čine, jer tako ugrožavaju svoje živote te čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti sankcionirani.

>> VIDEO: Centar Zagreba pun smeća: Posljedice štrajka radnika Čistoće itekako su vidljive

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

ED
edvardl
18:03 24.01.2023.

Izbjeglice iz Kube??? Tko to njima plaća ovakav put, mobitele i podršku na tako dalekom putu??? Nekad su naši išli raditi u sjevernu i južnu Ameriku i mislili se kad, tad vratiti doma, ali nikad nisu imali dovoljno novaca za takav put i nažalost ostali tamo do kraja života!

DX
Dxxt90
17:49 24.01.2023.

Kako to da bježe iz komunističkog raja? Mora da im je bilo super kada riskiraju glave na nabujaloj Savi.

VA
vapor
17:47 24.01.2023.

Jesu li odmah i vraćeni preko Save odakle su krenuli? Rade li granični policajci svoj posao?