PLJUŠTE KRITIKE

Krešić kaže kako Orepić ne zna ništa o Hrvatima u BiH niti je za njih bilo što učinio

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
Krešić kaže kako Orepić ne zna ništa o Hrvatima u BiH niti je za njih bilo što učinio
03.07.2019.
u 20:24
Krešić je rekao kako je Orepić izmanipuliran i da ne zna ništa o  položaju Hrvata u BiH.
Pogledaj originalni članak

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić (HDZ BiH) ocijenio je da zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik stranke Nova Politika Vlaho Orepić, koji je kritizirao HDZ BiH i njegova predsjednika Dragana Čovića, ne može komentirati položaj Hrvata u BiH jer ništa ne zna o njima niti je bilo što učinio za taj narod dok je obnašao dužnost hrvatskog ministra unutarnjih poslova.

"Vlaho Orepić jedna je od posljednjih osoba koja može komentirati položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini i iznositi ocjene tko je odgovoran za takav položaj, a dok je obnašao značajnije dužnosti u Republici Hrvatskoj nije učinio ništa u tome smislu. Dapače“, rekao je Krešić za medije ju BiH.

Rekao je da se u takav odnos Orepića prema BiH i Hrvatima uvjerio dok je on obnašao dužnost ministra unutarnjih poslova Hrvatske.
Orepić je u srijedu u Sarajevu oštro kritizirao politiku koju vodi HDZ BiH pod vodstvom Dragana Čovića, ocijenivši kako on ne zastupa interese svih Hrvata u BiH, te je najavio i kako će se zalagati za promjenu kompletnog sadašnjeg odnosa Hrvatske prema BiH.

 Orepić je u Sarajevu razgovarao s Marinkom Pejićem, predsjednikom Hrvatskog narodnog vijeća (HNV), organizacijom koju ne podupire nijedna politička stranka s hrvatskim predznakom u BiH.

Krešić je rekao kako je Orepić izmanipuliran i da ne zna ništa o  položaju Hrvata u BiH.
„Hrvati imaju svoje predstavnike, a gospodin Orepić je izmanipuliran. On zapravo i ne zna gdje žive Hrvati i što su naši problemi“, kazao je Krešić. 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Le-Freak
Le-Freak
21:00 03.07.2019.

Izetbegovic pored Komsica ima svoje ljude i s ove strane grane. Vazno je da prave pomutnju medju Hrvatima.

BA
barbaizamerike
21:08 03.07.2019.

Za vrime raspad Juge neki casnici JNA su po zadatku tajne sluzbe zvane KOS prelazili na Hrvatsku stranu I do dana danasnjeg su ostali na vezi i

PR
prajdali100
21:42 03.07.2019.

Orepić nema blage veze....ne treba ga uzimati za ozbiljno.