Zarobila ih bura i snijeg

Krenuo konvoj od 150 kamiona iz Rijeke prema Zagrebu

Krenuo konvoj od 150 kamiona iz Rijeke prema Zagrebu
25.03.2020.
u 12:08
Očekuje se da će i nekoliko desetaka kamiona koji stoje kod Karlovca prema Rijeci krenuti u konvoju do večeras.
Pogledaj originalni članak

Nakon koronavirusa i potresa, nova nevolja pogodila je Hrvatsku – loše vrijeme odnosno jaka bura i snijeg, zbog čega su na autocestama ostali zarobljeni brojni kamioni u kojima je roba potrebna za redovnu opskrbu.

Hrvatske autoceste (HAC) stoga su u suradnji s policijom i tvrtkom Ceste Rijeka organizirale konvoj kamiona između Rijeke i Zagreba jer je od jučer ujutro na Grobniku zarobljeno oko 150 kamiona koji ne mogu voziti autocestom zbog bure, a državnom cestom zbog snijega. Kamioni u smjeru Rijeke pak stoje kod Karlovca, na odmaralištu Draganić i uz autocestu dužinom nekoliko kilometara.

Ivica Križanić, direktor Sektora održavanja HAC-a, kaže da je konvoj iz smjera Rijeke krenuo prema Zagrebu jutro oko 10.30 sati, ali da je zastao nakon što se jedan od kamiona pokvario. U konvoju su, primjerice, kamioni koji prevoze robu za trgovačke lance u Zagrebu, građevinski materijal....

Očekuje se da će nekoliko desetaka kamiona koji stoje kod Karlovca prema Rijeci krenuti u konvoju do večeras.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.