ZA LJUBITELJE GASTRONOMIJE

Krenule pripreme za 4. Festival šunke, vina, rakije i kulena u Vinkovcima

Foto: Branimir Bradarić
Krenule pripreme za 4. Festival šunke, vina, rakije i kulena u Vinkovcima
17.10.2022.
u 15:04
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je namjera gradskih vlasti da Vinkovci s ovakvim manifestacijama, pored toga što su prijestolnica tradicijske kulture kao što su Vinkovačke jeseni, postanu i centar gastronomije.
Pogledaj originalni članak

Tijekom proteklih godina Vinkovci su postali prepoznatljivi kao grad po nizu raznolikih manifestacija koje iz godine u godinu okupljaju sve veći broj građana ne samo iz Vinkovaca i okolice nego i iz cijele Hrvatske. Jedna od njih je Festival šunke, vina, rakije i kulena koji Udruga Vinkovački šokački rodovi u suradnji s Gradom Vinkovcima I gradskom Turističkom zajednicom po 4. put organiziraju 29. listopada.  

-U Hrvatskoj ne postoji festival sličnog tipa koji objedinjuje sve ono najbolje što u gastronomiji i enologiji Slavonija nudi. Odaziv proizvođača je više nego dobar tako da bi se pred ocjenjivačkim sudom trebali naći uzroci 40-tak kulena, 20-tak šunki, 40-tak rakija i više od 120 vina – rekao je predsjednik Vinkovačkih šokačkih rodova Zvonimira Liščića.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić rekao je kako je namjera gradskih vlasti da Vinkovci s ovakvim manifestacijama, pored toga što su prijestolnica tradicijske kulture kao što su Vinkovačke jeseni, postanu i centar gastronomije. Govoreći o tim aktivnostima Bosančić je rekao kako Grad Vinkovci imaju preduvjete za tako nešto.

-Ove godine otvoren je i novouređeni Šokački stan na Sopot kao mjesto izvrsnosti u gastronomiji pod okriljem Pannonia Gorumet centra, a u kojem posjetitelji mogu kušati slavonske gastronomske specijalitete u ambijentu starog šokačkog stana, kakvih je, nažalost, sve manje u Slavoniji – rekao je Bosančić.

VIDEO: Ukrajinci iz rijeke izvlačili ruski tenk ostavljen prilikom povlačenja

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.