razmjena znanja

Kosovska delegacija na lekciji kod Zagoraca o EU projektima

Foto: Alen Brodar/VLM
Kosovska delegacija na lekciji kod Zagoraca o EU projektima
21.02.2011.
u 14:13
Direktori kosovskih razvojnih agencija posjetili su Krapinu gdje im je predstavljen rad Zagorske razvojne agencije
Pogledaj originalni članak

KRAPINA - U sklopu EURED projekta, predstavnici ministarstava Republike Kosovo te direktori kosovskih razvojnih agencija posjetili su Krapinsko-zagorsku županiju, gdje im je prezentiran rad Zagorske razvojne agencije.

- Želimo da se kosovske razvojne agencije upoznaju s projektima, odnosno kako se oni primjenjuju u praksi jer su je hrvatske razvojne agencije već prošle, pa na taj način mogu učiti iz konkretnih primjera. Osnivanje razvojnih agencija na Kosovu počelo je prije otprilike godinu dana i sada trebaju naučiti kako se primjenjuju europski projekti - rekao je prilikom posjeta kosovske delegacije Wolfgang Wedderkopf, voditelj EURED projekta na Kosovu.

Inače, na nedavno objavljenim rezultatima IPA projekata od ukupno 22 odobrena iz Hrvatske, četiri su iz Krapinsko-zagorske županije i njihova je vrijednost 2,6 milijuna eura, stoga je kosovska delegacija izabrala upravo Zagorsku razvojnu agenciju za upoznavanje s načinom privlačenja europskog novca za razvoj domaćih potencijala.

- Za Kosovo je interesantno da je Makedonija, kao i Hrvatska, korisnica instrumenta IPA te može s njima, kao svojim susjedima, raditi na istoj komponenti kao što i mi radimo sa Slovencima. Nadam se da će predstavnici kosovskih razvojnih agencija iskoristiti ovu priliku da nauče neke stvari, isto kao što smo i mi prije desetak godina učili od naših susjeda Slovenaca - nadodao je Krapinsko-zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.