Banski dvori

Kosor: Prosvjedi ili mogući neredi ne bi mogli ništa promijeniti

Foto: Marko Prpić/Pixsell
prosvjed branitelji (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
prosvjed branitelji (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
prosvjed branitelji (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
prosvjed branitelji (1)
Foto: Željko Lukunić/Pixsell
prosvjed branitelji (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
branitelji
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
jadranka kosor
12.04.2011.
u 18:16
- Treba pokazati jedinstvo u svemu što ćemo raditi i treba sagledati činjenice da će presude u petak biti u prvom stupnju, rekla je premijerka.
Pogledaj originalni članak

– Ovaj petak dočekat ćemo mirno i dostojanstveno, sve ćemo pratiti hladne glave i vruća srca, kao i do sada. Treba pokazati jedinstvo u svemu što ćemo raditi i treba sagledati činjenice da će presude u petak biti u prvom stupnju, rekla je premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka s predstavnicima 18 udruga proizišlih iz Domovinskog rata, a koji su također izrazili nadu u oslobađajuću presudu trojici generala i složili se da prosvjedi mogu donijeti samo štetu.

>> "Gotovini su podmetale strane, ali i hrvatske obavještajne službe"

Jedna od tema bila je i provedba Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, a premijerka je rekla da je prihvatila prijedlog za pokretanjem inicijative da taj zakon dobije status ustavnog zakona. Pojasnila je kako bi se time zakon dignuo na novu razinu i bilo bi omogućeno da se u potpunosti poštuje. Odnosno, oni koji ga u bilo kojem segmentu ne bi poštovali snosili bi sankcije.

>> Mesić i Račanova vlada krivi za greške u odnosima s Haagom

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 221

OB
-obrisani-
19:14 12.04.2011.

Kasno je sada prosvjedovati,trebalo je to uciniti kad je krivokletnik u Haagu svjedocio i kada je odavao drzavne tajne.

1O
1st-opinion
19:14 12.04.2011.

Ona prica o dostojanstvu, a svi na svijetu pricaju o onome cega nemaju.

OB
-obrisani-
18:50 12.04.2011.

Premijerka se uopće ne bi smjela izjašnjavati o ovim prosvjedima. To nije njena stvar. Pogotovo prejudiciranje nekih nereda.