Konferencija o hrvatskome zdravstvenom sustavu

Kosor: Naše je zdravstvo jedno od najstabilnijih u Europi

Foto: Marko Čuljat
Kosor: Naše je zdravstvo jedno od najstabilnijih u Europi
28.10.2009.
u 12:48
Naš zdravstveni sustav prepoznaje čovjeka i onog kojemu treba pomoć, pravedan je i jednakost je temelj zdravstvene reforme - istaknula je Kosor otvarajući skup.
Pogledaj originalni članak

PLITVIČKA JEZERA - U plitvičkom hotelu Jezero danas je započela dvodnevna međunarodna konferencija o iskustvima u provođenju zdravstvene reforme u Hrvatskoj. Skup je pozdravila predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor koju su ispred plitvičkog hotela dočekali lokalni čelnici HDZ-a. Nakon njezina izlaska iz automobila prolomio se buran pljesak i usklici.

- Naše je zdravstvo jedno od najstabilnijih u Europi. Unatoč ratnim zbivanjima i izbjeglicama za Domovinskog rata nije bilo nijedne epidemije jer je zdravstvo funkcioniralo gotovo savršeno.

Naš zdravstveni sustav prepoznaje čovjeka i onog kojemu treba pomoć, pravedan je i jednakost je temelj zdravstvene reforme - istaknula je Kosor otvarajući skup.
Na konferenciji je oko 300 sudionika iz Hrvatske i desetak susjednih zemalja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

RO
romictea
13:33 28.10.2009.

A da se suzana nije malo zajebunila, mogla bi se za jezik ugristi prije nego li izjavi laz.

MO
momak23
13:35 28.10.2009.

izaslanik američki koji je nedavno boravio u hrvatskoj također je pohvalio napredak u našem zdravstvu i dao podršku milinoviću u daljnjem upravljanju zdravstvom..

DU
Deleted user
19:50 28.10.2009.

ne bih se bas slozio Jaco,kako bilo,gore nego sto je bilo dok je onaj sveneznalica Her-banda bio u sedlu nemoze ne biti...