papa Franjo

'Korupcija je poput droge koja ljude pretvara u ovisnike'

Foto: Reuters/PIXSELL
papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
18.09.2016.
u 15:46
"Neki se odnose prema korupciji kao prema drogi, misle da se mogu poslužiti i prekinuti kada to požele", objasnio je argentinski Papa tijekom angelusa.
Pogledaj originalni članak

Korupcija je poput droge koja ljude pretvara u ovisnike, rekao je u nedjelju papa Franjo pred tisućama vjernika okupljenih na Trgu Svetog Petra u Vatikanu.

"Neki se odnose prema korupciji kao prema drogi, misle da se mogu poslužiti i prekinuti kada to požele", objasnio je argentinski Papa tijekom angelusa.

"Počinju polako, malenim svotama, mito ovdje, mito ondje i tako gube vlastitu sloboda", upozorio je Papa i dodao da korupcija stvara ovisnost koja proizvodi siromaštvo i patnju.

>>Papa Franjo biskupima: Svijet je umoran od lažljivaca

>>Papa Franjo ujednačio kodekse Latinske i Istočne crkve

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar mama mia
mama mia
14:22 19.09.2016.

Ljudi koji se bave korupcijskim poslovima su pokvarenjaci i oni koji primaju i oni koji daju

VV
vaser vaga
22:58 19.09.2016.

zar ulazak u 'carstvo nebesko' nije bio na prodaju kod njih? a da pometes tatek pred svojim pragom prvo?!?

HH
helgin@hogar
16:38 18.09.2016.

vatikan, medju najjacim politicarima, vlasnici jedne od najjacih banaka na svijetu, crkve okupane zlatom! a postavljaju se kao nepremostivi posrednici na putu ka bogu! vjera bez njih nista ne znaci! vjernici u bibliji usporedjivani sa ovcama koji trebaju slijediti pastire! a ovce danas vide samo pokvarene cobane...licemjerje u svakom kutu katolicke crkve! danas stoje na strani vlasti, kapitala, daleko od naroda, umjesto uz njega! pogotovo u hrvatskoj!