U TIJEKU SANACIJA

Dio stare gradske jezgre Raba i dalje zatvoren zbog oštećenja plinske instalacije

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Dio stare gradske jezgre Raba i dalje zatvoren zbog oštećenja plinske instalacije
26.06.2019.
u 10:35
Propan-butan je opasan plin s niskom granicom eksplozivnosti pa je nužno pročistiti prostor prije otvaranja za građane i povratka stanara.
Pogledaj originalni članak

Dio stare gradske jezgre Raba i dalje je zatvoren nakon što se plin iz oštećene instalacije proširio u tlo te se uklanjaju nakupljene količine, doznaje se u srijedu iz  Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rab koje obavlja taj posao, dok specijalizirana tvrtka stalno provjerava razinu plina.

Prema do sad dostupnim informacijama, propuštanje plina propan-butana primijećeno je u ponedjeljak navečer u Plovanovoj ulici u Rabu a uzrok je oštećenje plinske instalacije jednog hotela.

Osamdesetak osoba iz tog dijela staroga grada je evakuirano i prostor je ograđen. Na mjestu događaja su vatrogasci, policija, djelatnici komunalnog poduzeća i nadležni inspektori, a razinu plina stalno provjerava specijalizirana tvrtka.

Plin nakupljen u podzemlju i komunalnoj infrastrukturi se uklanja prirodnim putem, prozračivanjem ili prisilno, izvijestili su vatrogasaci.

Propan-butan je opasan plin s niskom granicom eksplozivnosti pa je nužno pročistiti prostor prije otvaranja za građane i povratka stanara.

Još nije poznato koliko dugo će trajati sanacija.

 

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

ST
Stipan
08:37 26.06.2019.

Odakle se stvorio taj plin?

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
08:48 26.06.2019.

Nikada nije kasno za osoguranje imovine, obratite nam se s povjerenjem! Vaša Gradska plinara i osiguravajuće društvo.

VO
vorda400
10:03 26.06.2019.

Smanjite malo sa tim grahom dajte ljudima i mesa