NASTAVAK SUĐENJA

Komerički tvrdio da je prao novac za HGK, Vidošević prigovara istinitosti tog iskaza

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Komerički tvrdio da je prao novac za HGK, Vidošević prigovara istinitosti tog iskaza
07.09.2017.
u 14:01
Istinitosti iskaza Komeričkog progovorila je i Zdenka Peternel, za koju je Komerički kazao da je bila osoba kojoj je predavao novac. Riječ je o novcu koji se, prema navodima optužnice, preko raznih tvrtki izvlačio iz HGK i tako je, tvrdi USKOK, iz HGK izvučeno 36 milijuna kuna.
Pogledaj originalni članak

Davor Komerički, nekadašnji optuženik, a sada svjedok, u četvrtak je završio svoje  višednevno  svjedočenje  na  suđenju  Nadanu  Vidoševiću  i  ostalim optuženima  u  aferi  HGK – Remorker.  Na  početku postupka Komerički je priznao  krivnju  te  je  temeljem nagodbe s USKOK-om osuđen na godinu dana zatvora, koja mu je zamijenjena radom za opće dobro. U svom iskazu Komerički je, među  ostalim, ustvrdio i da ga je Vidošević 2006. pozvao u svoj ured te ga  tražio da pere novac za HGK. Ta njegova izjava zasmetala je Vidoševiću pa  je na kraju iskaza svog bivšeg suoptuženika, prigovorio istinitosti tog svjedočenja.

– Prigovaram  istinitosti iskaza ovog svjedoka, pogotovo u onom djelu gdje tvrdi da sam ga tražio da pere novac – kazao je Vidošević. Istinitosti  iskaza Komeričkog progovorila je i Zdenka Peternel, za koju je Komerički kazao da je bila osoba kojoj je predavao novac. Riječ je o novcu koji se, prema navodima optužnice, preko raznih tvrtki izvlačio iz HGK i tako je, tvrdi USKOK, iz HGK izvučeno 36 milijuna kuna.

Zadnji  dan svog svjedočenja Komerički je odgovarao na pitanja branitelja i tužiteljstva, objašnjavajući pojedine  sklopljene  ugovore i isporučene račune. Suđenje se nastavlja u petak, kada bi na klupu za svjedoke trebala sjesti Vesna Rodić. Ona je također na početku postupku bila optužena, no nakon što je priznala krivnju, osuđena je na uvjetnu kaznu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

AN
antonelić
16:16 07.09.2017.

meni je nadan vidošević preko hrvatske gospodarske komore skinuo sa računa 14.000 kuna ... i to prisilno od moje firme , a razlog sam saznao kasnije : preparacija bijelog medvjeda ... i to sam doznao od jednog izvora bliskog hgk i hadezeu ...

DU
Deleted user
16:49 07.09.2017.

Pomogao ukrasti 40 milja kuna i dobio godinu dana zatvora... majku vam lopovsku svima, a posebno sucima!

DI
Diesel
14:26 07.09.2017.

Sve umjetnine koje je Vidosevic kupio za HGK, naravno skroz nepotrebno, su takodjer pranje novca. Drugim rijecima, istrazite te "umjetnike".