Šef zaštitarske tvrtke

Klemm doživio nesreću i liječi se u bolnici. Odgođeno mu izdržavanje zatvorske kazne

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Josip Klemm
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Josip Klemm
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Josip Klemm
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Josip Klemm
16.01.2020.
u 08:48
Klemmu je prošle godine Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke.
Pogledaj originalni članak

Josip Klemm, šef zaštitarske tvrtke, proteklog tjedna na području Samobora doživio je prometnu nesreću. Natučen je te se nalazi u Klinici za traumatologiju.

S obzirom na to u četvrtak se neće moći javiti na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne u Remetincu, piše Jutarnji list kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu potvrđeno da je odvjetnica koja zastupa Klemmovu zaštitarsku tvrtku dostavila zahtjev za odgodu izdržavanja kazne jer je njezin klijent doživio prometnu nesreću, zbog čega je hospitaliziran.

Klemmu je u srpnju prošle godine Vrhovni sud potvrdio bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog izvlačenja 2,9 milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke u razdoblju od 2005. do 2007. godine.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Josip Klemm
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Josip Klemm
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Josip Klemm
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Josip Klemm

Prema optužnici, Klemm se teretio da je svojoj tvrtki Klemm sigurnost nalagao da drugim tvrtkama plaća račune za neobavljene usluge. Radilo se o 90 računa s ukupnim iznosom od 2,9 milijuna kuna. Taj iznos nepripadajuća je imovinska korist koja su stekla poduzeća kojima je Klemm sigurnost plaćao neobavljene usluge. No taj novac nije oduzet tim tvrtkama jer su one u međuvremenu izbrisane iz sudskog registra, a nije ga se moglo oduzeti ni od Klemm sigurnosti, jer su promjenom činjeničnog opisa optužnice ispuštena obilježja kaznenog djela.

Tužiteljstvo je mijenjalo činjenični opis optužnice nakon dokaza koji su izvedeni tijekom suđenja. Naime, Klemm se na početku postupka teretio da je iz tvrtke izvukao novac, koji mu je potom bio vraćen na ruke. Tužiteljstvo je na koncu odustalo od te optužbe, ustvrdivši da se novac samo nenamjenski trošio, a stav su promijenili nakon što su što su Klemmovi suoptuženici promijenili iskaze tijekom suđenja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

AD
Adeze
10:00 16.01.2020.

A ja se kladio da ce ga gripa uhvatit onaj dan kad bude trebao u zatvor. Ode mojih 5 kuna.

DU
Deleted user
09:01 16.01.2020.

Da li mu se dani provedeni u bolnici računaju kao odsluženje kazne ili ne, nije da mi je bitno samo se interesiram

BO
Bojnik
10:41 16.01.2020.

Čovjeka osude da je iz svoje firme,uzeo svoje novce,na koje je usto receno platio porez.....pa to ima samo u lijepoj nasoj.Ako to nije politicka osuda onda ja neznam sto je.