Veliko finale

Klanac: Bila mi je čast nastupiti među svjetskim inovatorima

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Klanac: Bila mi je čast nastupiti među svjetskim inovatorima
25.03.2011.
u 16:06
Pobjednik velikog finala održanog na uglednom Sveučilištu Berkeley u Kaliforniji je model "Telekomunikacijska revolucija u poljoprivredi" Anjai Lal iz indijske tvrtke Agro-Engine
Pogledaj originalni članak

Na Sveučilištu Berkeley u Klafoniji 24. ožujka održano je finale natječaja za osmišljavanje inovativnih poslovnih modela u organizaciji The Economista, na kojem je direktor riječke tvrtke as2con Alan Klanac predstavio riječki model “Brodogradilište usluga: Novi poslovni model za brodogradilišta bez poticaja”. Model tvrtke as2con ušao je među četiri najbolja na natječaju koji je organizirao prestižni tjednik The Economist u suradnji s američkom agencijom za razvoj inovacija InnoCentive. Uz riječki prijedlog, u finalu su predstavljena još tri modela - Anjai Lal iz indijske tvrtke Agro-Engine s modelom “Telekomunikacijska revolucija u poljoprivredi” koji je i pobjednik velikog finala, Karle Schlieff iz tvrtke True Blue iz Massachusetts-a s prijedlogom “Software za američke borce protiv kriminala” i Ani Vallabhaneni iz indijske tvrtke Sinergy s modelom “Izrada higijensko-sanitarnih čvorova u urbanim predgrađima”.

- Bila mi je čast nastupiti među ovako respektabilnim svjetskim inovatorima i gospodarstvenicima te vjerujem da sam u najboljem svjetlu predstavio našu ideju i Hrvatsku - kazao je Ante Klanac. Inovativni model za brodogradilišta osmislili su članovi as2con Alan Klanac, Nikoina Rebić i Nataša Golik Klanac. Osnovna je ideja prijedloga promjena ekspolatacije proizvedenog broda koji brodogradilištu više nije izvor prihoda, već dio imovine, što bi znatno poboljšalo lošu financijsku sitaciju škverova.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.