Sestra u mirovnoj misiji

Kim Jong Un pozvao južnokorejskog predsjednika u Pjongjang

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
10.02.2018.
u 14:43
Bio bi to treći summit tog tipa, nakon susreta Kimova oca Kim Jong Ila i južnokorejskih čelnika, svaki put u Pjongjangu
Pogledaj originalni članak

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un pozvao je južnokorejskog predsjednika Moon Jae Ina da sudjeluje na summitu u Pjongjangu, objavio je Seul u subotu.

Poziv je prenijela Kim Yo Jong, sestra prvog čovjeka Sjeverne Koreje, u posjetu Južnoj Koreji povodom Olimpijskih igara, po glasnogovorniku Plave kuće, južnokorejskog ureda predsjednika.

Kim je rekao kako je spreman susresti se s Moonom "što je prije moguće", izjavio je on.

Bio bi to treći summit tog tipa, nakon susreta Kimova oca, Kim Jong Ila i južnokorejskih čelnika Kim Dae Junga i Roh Moo Hyuna 2000. i 2007., svaki put u Pjongjangu.

Nakon mjeseci tišine o njezinu sudjelovanju na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, Sjeverna Koreja poslala je u Južnu sportaše, umjetnike, organizirane navijačice i visoko izaslanstvo.

Moon je primio za ručak u subotu nominalnog šefa države Sjeverne Koreje Kim Yong Nama, čije su funkcije prvenstveno protokolarne, kao i Kim Yo Jong.

"Posebna izaslanica Kim Yo Jong predala je osobno pismo" svojeg brata koje sadrži "želju za poboljšanjem međukorejskih odnosa", izjavio je Moonov glasnogovornik Kim Eui-kyeom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Foto: Reuters

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DH
dalibor.hren
20:09 10.02.2018.

Ako se Kim i Moon ujedine i izbrišu čarobnu 38. paralelu, Trump će odnijeti gaće na štapu!!!

Avatar nekakav
nekakav
15:10 10.02.2018.

južnokorejci će možda saznati neku novotariju koja se proizvodi u sjevernoj zemlji. a hrvatska bi mogla i naučiti nešto od njih, sjevernjaka. npr. navodnjavanje. na google earthu pogledati polja, da vidite što je mreža za navodnjavanje. samo iran i izrael imaju bolju mrežu.

ZE
zekinho
19:12 10.02.2018.

sestra mu je komad i pol