Kerum za Plenkovića

'Konkurencija mu dovodi Pamelu Andreson, a on Angelu Merkel'

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Angela Merkel u Banskim dvorima se susrela s premijerom Andrejom Plenkovićem
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Angela Merkel u Banskim dvorima se susrela s premijerom Andrejom Plenkovićem
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Angela Merkel u Banskim dvorima se susrela s premijerom Andrejom Plenkovićem
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Merkel i Plenković
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Angela Merkel u Banskim dvorima se susrela s premijerom Andrejom Plenkovićem
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Željko Kerum
23.05.2019.
u 08:32
“Svatko ima pravo glasati po svom nahođenju, a ja i moja obitelj glasat ćemo za HDZ. Siguran sam da će većina mojih članova dati glas našim Dalmatincima”
Pogledaj originalni članak

Željko Kerum, predsjednik Hrvatske građanske stranke, sastao se prije desetak dana u Banskim dvorima s Andrejem Plenkovićem, premijerom i predsjednikom HDZ-a. Potvrdio je to Plenković početkom tjedna u Solinu.

– Bilo je odlično. Popili smo kavu i razgovarali o svemu što je dobro za Split. Sve je bilo dobro – u neobveznom tonu komentirao je premijer sastanak s Kerumom nakon kojega su se vijećnici HGS-a vratili u splitsko Gradsko vijeće čiji su rad prije toga blokirali i prijetili raspuštanjem.

Prema svemu sudeći, Plenkovićeve diplomatske sposobnosti osvojile su Keruma jer ne samo što je svoje vijećnike vratio na sjednice i omogućio Andri Krstuloviću Opari da mirnije vodi grad, već je na završnom predizbornom skupu HDZ-a na splitskim Prokurativama bio u publici i snažno lobirao za HDZ-ovu listu.

– Svatko ima pravo glasati po svom nahođenju, a ja ću glasati za HDZ. Imamo tri vrhunska kandidata iz Dalmacije – Dubravku Šuicu, Domagoja Maroevića i Gorana Pauka. Moja obitelj i ja glasovat ćemo za njih. Podijelit ćemo glasove na njih troje Dalmatinaca, a ima nas puno. Imamo vrhunske kandidate HDZ-a – izjavio je Kerum koji je dao i preporuku svojim HGS-ovcima.

– Siguran sam da će većina mojih članova dati glas našim Dalmatincima, vrhunski su kandidati i to je tako – rekao je Kerum čekajući ispred kavane Luxor govor Andreja Plenkovića.

– To što je on napravio, to je čudo. Konkurencija mu dovodi Pamelu Anderson, a on je doveo Angelu Merkel, u tome se vidi moć Plenkovića i HDZ-a. To je ta razlika koja pokazuje koliko su oni jači u svemu – izjavio je Kerum za Dalmatinski portal. Nije se dao isprovocirati ni kada su ga pitali zar on ne bi volio vidjeti Pamelu Anderson.

– Ne znam baš dobro ni tko je ona, ali zato dobro znam tko je Angela Merkel. I hvala Bogu da je došla u Hrvatsku, ona je najbitnija faca u Europi, a došla je Plenkoviću u goste. To su činjenice! – smatra Kerum.

Prognozira da će na europarlamentarnim izborima sa po jednim kandidatom proći četiri manje liste, da će SDP imati tri zastupnika, a HDZ četiri ili pet.

Andro Krstulović Opara o Kerumu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar Mamlazac
Mamlazac
04:47 24.05.2019.

Kerum je intelektualac za cijelu opoziciju, nemam sta dodati. Opozicioneri imaju Bulja , Marasa, Grmoju, Stazica, Pernara... Mrak, nek glasaju.

QQ
qqq
08:58 23.05.2019.

Sve je jasno adz, plenković, kerum, pupovac, saucha, bandić, vrdoljak, vučić, glavaš, šešelj ....

Avatar indigo25
indigo25
12:10 23.05.2019.

Mali Aleksandar iza tete Merkel. Ovo Vam pokazuje cijelu sliku Hrvatske vanjske politike.