Odlučnost i pravednost

Karolina Vidović Krišto predstavila svoju stranku, prvo posjetila Sisak: 'Ova županija je u najvećoj potrebi'

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Sisak: Stranka Odlučnost i pravednost predstavila program za Sisačko-moslavačku županiju
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Sisak: Stranka Odlučnost i pravednost predstavila program za Sisačko-moslavačku županiju
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Sisak: Stranka Odlučnost i pravednost predstavila program za Sisačko-moslavačku županiju
01.12.2022.
u 14:16
Ponovivši svoje stavove kako u Hrvatskoj ne postoji podjela na lijeve i desne, koja je po Krišto umjetno stvorena, istakla je da je Hrvatska ipak duboko podijeljena država
Pogledaj originalni članak

Nakon osnivanja svoje stranke „Odlučnost i pravednost“ saborska zastupnica i predsjednica OIP-a Karolina Vidović Krišto kao prvu županiju odlučila je posjetiti Sisačko-moslavačku županiju.

„Ne zato jer je najbliža nego jer je u najvećoj potrebi i ovdje je najteže stanje. Obnova Banovine se ne događa i doista je teško vjerovati da je riječ o nesposobnosti. Ne može se biti toliko nesposoban, imati dvije godine novce na računu i ne obnavljati. Postavlja se pitanje je li to namjera, namjera isprazniti Hrvatsku pa se postavlja pitanje za koga i u čije ime se to radi. I onda vidimo besramnog premijera kako dolazi ovdje pred ljude i pravi se kao da je sve u redu. Ništa nije u redu, ni ovdje ni u državi jer su blokirali institucije i jer besramno razgrađuju hrvatsku državu stavivši sve institucije izvan snage -  rekla je Vidović Krišto u Sisku.

Ponovivši svoje stavove kako u Hrvatskoj ne postoji podjela na lijeve i desne, koja je po Krišto umjetno stvorena, istakla je da je Hrvatska ipak duboko podijeljena država.

„Ta je  podjela  na vladajuće moćnike i na obespravljene građane. OIP stoga ima jasan cilj, a to je funkcionalna vladavina prava gdje se zakoni poštuju bez kompromisa. Red može samo vladati kad se poštuje zakone, a kada red vlada onda nastaje i blagostanje. U RH svjedočimo nepoštivanju zakona od razine najviših institucija pa prema nižim. A da se u Hrvatskoj zakoni poštuju SDP-ova gradonačelnica Siska se ne bi zvala Kristina Ikić Baniček jer bi morala odgovarati za svoja djela. Neustupanje dokumenata na zahtjev Dorha je u svakoj uređenoj državi ometanje istrage i za aztvor, ali Ikić Baniček pripada vladajućim s trukturama i zbog toga može kršiti zakon.“ – dodala je Vidović Krišto predstavivši potpredsjednika stranke Srećka Telara, gradskog vijećnika u Sisku te vijećnika u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije.

Telar je bio zapovjednik specijalnih postrojbi policije u Domovinskom ratu, a danas je poduzetnik.

„Moja životna načela i principe su izgradili moji roditelji u mom odgoju, ja to dalje živim i jednostavno nastojim svojim djelovanjem utjecati na stvari, koje smatram da su nepravedne i da ih trebam promijeniti i urediti. Kroz programska načela OIP-a našao sam podudarnost s time i mojim dosadašnjim postupanjem u političkom djelovanju i životu. Očekujem potporu vrha stranke, kako bi se naši glasovi i problemi iz SMŽ bolje čuli u Zagrebu gdje se mogu riješiti.“ – rekao je Telar.

Govoreći o mogućim koaliranjima i suradnji s drugim strankama Karolina Vidović Krišto rekla je kako OIP nije osnovan da sudjeluje u vlasti, te da će surađivati „sa svima koji će stati na stranu našeg programa, a to je beskompromisno uređenje države.“

>> VIDEO Proglašen 'najneljubazniji' grad na svijetu, po nekim drugim kriterijima je tip-top


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KA
kajinx
06:04 02.12.2022.

KVK, sretno! Svi preduvjeti za uspjeh su na Vašoj strani. Već sada se pripremite na ubacivanje "suradnika", metode kojom su uništili HSP i Domovinski Pokret.

M3
Miške 3
05:47 02.12.2022.

Bla bla bla...