Pohvalio se

Karamarko: Sve procese protiv kriminala počeo sam ja

Foto: Patrik Macek/VLM
karamarko
Foto: Patrik Macek/VLM
karamarko
Foto: Patrik Macek/VLM
karamarko
Foto: Patrik Macek/VLM
karamarko
13.11.2013.
u 15:14
Šef HDZ-a Karamarko u odgovoru na kritike upućene njemu i HDZ-u u kojima se HDZ proziva zbog kriminalne hobotnice u hrvatskoj politici i gospodarstvu
Pogledaj originalni članak

Sve ove procese počeo sam ja. I DORH. Ja dok sam bio ministar ili ja 1994. kao načelnik Policijske uprave zagrebačke pokretanjem nekih postupaka oko kriminala u pretvorbi – naglasio je šef HDZ-a Tomislav Karamarko u odgovoru na kritike upućene njemu i HDZ-u u kojima se HDZ proziva zbog kriminalne hobotnice u hrvatskoj politici i gospodarstvu.

One koji ga optužuju da kao ravnatelj SOA-e nije ništa vidio ni čuo pitao je da što oni misle, da SOA prisluškuje sve tvrtke, direktore, načelnike i tajnike.
– Ljudi nemaju pojma o čemu pričaju, no to je politički boks u kojem se ne gleda čime se udara. Ispast će malo naivni, malo stupidni, a to nije potrebno. Mislim da je potrebna ozbiljnost – rekao je Karamarko.
Među kritičarima je i ministar obrta Gordan Maras koji je istaknuo HDZ-ovu odgovornost i za stanje u HGK, odnosno višegodišnje isisavanje novca iz te institucije.

Njemu je Karamarko odgovorio da mu je HDZ za sve kriv.
– HDZ im je kriv i zato što su oni nesposobni – rekao je i dodao da je Nadan Vidošević izašao iz HDZ-a te kako su mnogi izašli iz te stranke kao što su i mnogi izašli iz SDP-a.

Za Marasovu kritiku rekao je da je riječ o "deplasiranim i jeftinim štosevima kojima se koriste u ovoj buci koja je stvorena kroz razne tzv. afere da bi sakrili ono osnovno, a to je njihova neučinkovitost".

Istaknuo je i da nije zadovoljan aktualnim prijepodnevom u Saboru jer, kako je rekao, vladajući nisu dali konkretan odgovor ni na jedno pitanje oporbe.
– Oni se očito dobro pripremaju sa svojim PR-ovcima. Osnovno pravilo je "pitanje A, a ti odgovori B, nemoj nikad odgovoriti na ono što te pitaju" – rekao je Karamarko.

Dodao je i da u svakom odgovoru vladajući kažu "da, ali vi ste krivi" te ih je upitao što su radili dvije godine.
– Dakle, ništa nisu radili. Sve je u funkciji toga da prikriju da dvije godine nisu ništa napravili i kako u godinu i pol neće ništa napraviti – zaključio je Karamarko.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 90

PR
proo
18:28 13.11.2013.

Sanader i Karamarko dali milijardu kuna državnih poslova tvrtki King! ----------------- ta državna tijela nisu jedina koja su s njima sklapala ugovore. - --------- S njima je ugovore sklopilo još 16 ministarstava, --------- 17 državnih agencija i 15 javnih poduzeca.-- .------------- Bivša HDZ-ova Vlada s njima je potpisala ukupno 378 ugovora,--------- od cega ih je 59 bilo sklopljeno izravnom nagodbom.-------- A ukupna vrijednost svih potpisanih ugovora iznosi tocno 975,496.252 milijuna kuna! . . .KING ICT je tvrtka kci kompanije M SAN Grupa,-- najveceg distributera racunala i potrošacke elektronike u Hrvatskoj. Tu je tvrtku osnovao poduzetnik Stipo Matic iz Dervente još 1995., a grupa je prema poslovnim knjigama,.. ostvarila prihod od 246 milijuna eura. - ----------------------- Najpoznatiji zaposlenik tvrtke je umirovljeni general HV-a Damir Krsticevic, jedan od najbližih suradnika predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka . Krsticevic je od 2001. do 2004. bio direktor kompanije,---------- -

ET
etrange12351
15:36 13.11.2013.

Da nije bilo i nema takvih kao ti, te procese nebi trebalo ni pokretati!

FL
feliks.lorenz.33
17:34 13.11.2013.

Nisu problem pokrenuti procesi, već što su njima "zamagljeni" oni pojedinaca na visokim funkcijama iako su se na očigled neutemeljeno bogatili.