Krije se

Kao Robin Hood: Uzeo bankama 500.000 eura i podijelio siromašnima

Foto: James E McConnell
Kao Robin Hood: Uzeo bankama 500.000 eura i podijelio siromašnima
22.04.2014.
u 20:00
Da bi oteo bogatima kako bi dao siromašnima, nekadašnji Robin Hood služio se mačem. Današnji se služi kemijskom olovkom...
Pogledaj originalni članak

Da bi oteo bogatima kako bi dao siromašnima, nekadašnji Robin Hood služio se mačem. Današnji se služi kemijskom olovkom. Europska policija već punih 14 mjeseci pokušava uhvatiti Španjolca Enrica Duranda koji je godinama dizao kredite u španjolskim bankama i davao taj novac ljudima koje su banke ogolile do kože. Durand, naravno, ni u jednom trenutku nije pomišljao vraćati kredite, već je ovaj pothvat vidio kao dobročinstvo prema poniženima i osiromašenima koji su na prosjački štap dovedeni bezobzirnošću financijskih institucija.

Do 2009. razdijelio je više od pola milijuna eura koje je digao u 68 kredita kod 39 španjolskih banaka. – Za prvi sam se kredit prijavio na vlastito ime i bio sam odbijen. Nakon toga napravio sam lažnu tvrtku i preko nje ishodio novac koji sam poslije dijelio, ustvrdio je Durand na Skypeu skrivajući se na nepoznatoj lokaciji. Prijeti mu i do 8 godina zatvora, no skriva se računajući, baš kao i nekadašnji Robin Hood, na mrežu zahvalnih ljudi kojima je pomogao u životu.

>>Samozvani obrenovački Robin Hood ukrao 750.000 kuna

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CR
crobinud
20:30 22.04.2014.

Um caruje snaga klade valja.