DANAS U VEČERNJEM

Kako je propao pokušaj napada na Plenkovića

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Kako je propao pokušaj napada na Plenkovića
15.06.2017.
u 00:00
Osim Plenkovića i njegove ekipe pregovarača s HNS-om, u potpunom su šoku bili i članovi Predsjedništva HDZ-a koji su netom prije dali stopostotnu podršku šefu stranke za koaliciju s HNS-om.
Pogledaj originalni članak

Iza Andreja Plenkovića najdramatičniji je i najburniji tjedan u političkoj karijeri. U vrtlogu filmskih političkih obrata premijer i šef HDZ-a ipak je ostao “iznad vode”, sačuvao je Vladu, ali i poziciju u HDZ-u koja bi vjerojatno bila prilično načeta da je HNS ostao pri odluci da neće u savezništvo s HDZ-om. Iako se s odmakom vremena čini da se kriza vlasti rasplela baš onako kako je Plenković priželjkivao, ipak nije sve išlo tako glatko.

Prvi udarac vrhu HDZ-a bila je Vrdoljakova ostavka u utorak navečer na sastanku Predsjedništva HNS-a kada je pod pritiskom Vesne Pusić i ekipe pobunjenika abdicirao i odustao od prijedloga da narodnjaci uđu u Vladu s HDZ-om. Osim Plenkovića i njegove ekipe pregovarača s HNS-om, u potpunom su šoku bili i članovi Predsjedništva HDZ-a koji su netom prije dali stopostotnu podršku šefu stranke za koaliciju s HNS-om.  

  

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista u četvrtak ili prelistajte e-izdanje

Od ostalih tema donosimo: 

>>EKSKLUZIVNO Otkrivamo tko su i gdje se nalaze borci ISIL-a iz BiH, Srbije i Kosova

>>Na račun sjelo prvih 100 milijuna eura novog kredita, police Konzuma opet pune   

>>Roaming besplatan, ali oprez: poziv iz Hrvatske u EU i dalje se plaća isto     

>>Burić: Senjski uskoci bili su poput pirata s Kariba

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 55

AD
admin2
21:42 14.06.2017.

Iva Puljič Brkić trkelja kao i obično...

KO
komunikolog
21:43 14.06.2017.

Evo stiže i visoki i neimenovani izvor iz Vlade i predsjedništva HDZ-a. E, Iva, Iva .....

Avatar alien79
alien79
21:44 14.06.2017.

Slično su i Doktora Ivu strahopoštovano dizali u nebesa i ničice padali pred njim, od ljevoliberalnih novinara do šupljoglavih ulizica i poltrona infiltriranih u HDZ. I tko bi rekao, pade doktor. Tako ni ovaj "koga treba plaćati suhim zlatom" (kako mu se sladostrasno ulizao Pupovac) neće zadugo. Čim briselska prasad odluči da je vrijeme...