Nije razmišljao

Kakav pametnjaković: Evo kako je ovaj diler pokušao prokrijumčariti kokain

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Kakav pametnjaković: Evo kako je ovaj diler pokušao prokrijumčariti kokain
21.11.2018.
u 13:47
Portugal je poznat po proizvodnji maslinova ulja, a jedan ga je krijumčar nosio iz Argentine što je policiji bio dovoljan razlog za sumnju
Pogledaj originalni članak

Kome bi palo na pamet da u Portugal, zemlju koja se smatra jednom od najvažnijih kada je posrijedi proizvodnja maslinova ulja, pokuša unijeti pun kovčeg boca s tom zdravom tekućinom – iz Argentine?

Policiji lisabonske zračne luke jedan je putnik bio osobito sumnjiv kad su ustanovili da u kovčegu ima 24 boce ekstra djevičanskog maslinovog ulja proizvedenog, kako je pisalo na etiketi – u Argentini.

"Ranije smo dobili dojavu da bi taj muškarac mogao biti trgovac drogom pa smo ga zaustavili zbog rutinske kontrole. No činjenica da stiže s većom količinom ulja u Portugal, zemlju koja se smatra jednom od najvećih kada je riječ o proizvodnji maslinova ulja,  pojačala je našu sumnjičavost. Pokazalo se da smo bili u pravu", rekao je policijski dužnosnik. Naime, ulje je bilo pomiješano s kokainom.

"Dosad smo drogu običavali pronaći skrivenu u voćkama ananasa, u bananama..., no ovo je jedinstven slučaj. Krijumčarima nije palo na pamet da se zapitaju koliko je mudro u Portugal unositi toliku količinu maslinova ulja", kazao je.

Količina droge skrivene u bocama s uljem bila bi dovoljna za 33.000 pojedinačnih doza.

Muškarac je priveden.

>> Uspon i pad meksičkog Pabla Escobara, Joaquina "El Chapa" Guzmana

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.