Kolumna

Juričan ima formulu za privlačenje birača koji okreću leđa prežvakanom Pernaru

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dario Juričan
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dario Juričan
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dario Juričan
16.12.2019.
u 15:32
Dobar rezultat Darija Juričana na predstojećim predsjedničkim izborima bio bi vrhunski dobra kampanja za dokumentarni film koji paralelno snima, ali i dokaz da u Hrvatskoj ipak postoje glasači koji su, kao i Juričan, svjesni nužnosti totalnog resetiranja hrvatske politike i društva
Pogledaj originalni članak

Gdje si bio ‘91.? U čijem ormaru si bio ‘91? Je li veća blamaža remont MiG-ova u Ukrajini ili propali posao s Izraelom? Jesu li hrvatski vojnici manekeni ili to nisu? Bi li Franjo Tuđman bio ponosniji na Kolindu Grabar-Kitarović, Miroslava Škoru ili Zorana Milanovića? Zbog tih i takvih tema, od iznimne važnosti za sadašnjost i budućnost hrvatskih građana, kao i za opstojnost hrvatske države, letargijom obuzetim biračima – osim malodušja, ignorancije i hibernacije do završetka drugog kruga predsjedničkih izbora – ipak ostaje jedna opcija: Dario Juričan, čovjek koji uopće ne želi na Pantovčak.

Ali “želi biti Milan Bandić”. Želi korupciju na svim razinama i u svim porama društva. I zato zainteresirane građane vodi po turističkim korupcijskim rutama, postavlja po Zagrebu lažne ploče s nazivima ulica u čast Sanaderu, Kutli i Guciću, obilazi Predsjedničke dvore i HRT, rukuje se s Kolindom Grabar-Kitarović. Predsjedničku utrku dovodi do apsurda, što je formula uspjeha za privlačenje (i) glasova mladih, jedva punoljetnih birača koji okreću leđa besadržajnom, prežvakanom i ispraznom Ivanu Pernaru. Takvih će glasova, ako je suditi prema lakoći kojom je Juričan skupio 10.000 glasova za ulazak u predsjedničku utrku, biti respektabilan broj.

Juričan koji želi biti Milan Bandić krenuo je stopama svog srpskog “brata po kampanji” Ljubiše Preletačevića Belog, pravim imenom Luka Maksimović, poznatog po bijelim odijelima i bijelom konju, pletenim čarapama i opancima, i po urnebesnim videouradcima koje je postavljao na internet uz slogan: “Samo jako!” Svima koji su mu se cerili u lice zaledio se taj smijeh kada je na predsjedničkim izborima 2017. Preletačević osvojio 9,43%, odnosno 344.498 glasova, koliko nisu osvojili kandidati poput Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Saše Radulovića – zajedno. Dobar rezultat Darija Juričana na predstojećim predsjedničkim izborima bio bi vrhunski dobra kampanja za dokumentarni film koji paralelno snima, ali i dokaz da u Hrvatskoj ipak postoje glasači koji su, kao i Juričan, svjesni nužnosti totalnog resetiranja hrvatske politike i društva.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar MK
MK
16:11 16.12.2019.

...a Tito trešnjevačkoj pionirki nije prežvakan.

BR
bruno877
15:51 16.12.2019.

Glupavi ridikul. O čemu priča RŠ?

OP
opapara
15:40 16.12.2019.

ne bi rekao da je to isto bazen glasova