Reakcija na tužbu ministra Kujundžića

Jovanović: Ne postoji kazneno djelo obmanjivanja i zastrašivanja javnosti

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Jovanović: Ne postoji kazneno djelo obmanjivanja i zastrašivanja javnosti
24.08.2018.
u 15:27
Nadam se da je Kujundžić upoznat s ovim člankom Kaznenog zakona. Jer on je učinio upravo to - lažno je prijavio kazneno djelo, navodi Jovanović
Pogledaj originalni članak

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ocijenio je danas, komentirajući tužbu ministra zdravstva Milana Kujundžića protiv njega, Ines Strenje Linić i Bože Petrova zbog njihovih istupa nakon smrti 22-godišnjeg Mattea Ružića, kako ne postoji kazneno djelo obmanjivanja i zastrašivanja javnosti, koje Kujundžić navodi kao razloge za tužbu, pa se to može smatrati zloupotrebom "kojom se želi baciti krimen na političke konkurente i ušutkati kritičare".

"Nadam se da je Kujundžić upoznat s ovim člankom Kaznenog zakona. Jer on je učinio upravo to - lažno je prijavio kazneno djelo. U nekim davnim 'mračnim' vremenima to je bila omiljena metoda bahatih političkih moćnika za ušutkavanje političkih neistomišljenika", navodi Jovanović.

"Kujundźićev mentalni sklop upravo tako funkcionira. Nesposobni ministar koji zloupotrebljava položaj i moć za obračun s oporbenim političarima. Plenkoviću što čekaš? Je li se tajnica vratila s godišnjeg odmora da pripremi papire za razrješenje Kujundžića? Jer za svakog oporbenog političara Kujundžić je dar s neba! Da ga nema trebalo bi ga izmisliti", ustvrdio je Jovanović.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

KA
kamenjar0404
15:59 24.08.2018.

Kakva je ovo osoba i komu je bitno njegovo mišljenje i proseravanje kada mu nije smetalo a možda je uživao u paljenju hrvatske zastave !!!!

TR
TrvtkoKomadina01
16:07 24.08.2018.

Postoji li kaznenio djelo kada su nakon pada vukovara jovanovićevi četnici po Rijeci orgijali i prijetili obiteljima hrvatskih branitelja na bojištu. Kolike traume nose ta djeca i danas kao odrasli ljudi i njihove obitelji ? Tko će za to i kada odgovarati ?

Avatar Mi sami
Mi sami
15:42 24.08.2018.

Sama tvoja pojava me zastrasuje močvarni