Glazbena trilaterala

Josipović, Napolitano i Türk iz Trsta poslali poruku mira i bratstva

Foto: Duško Marušić/Pixsell
predsjednici (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
predsjednici (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
predsjednici (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
predsjednici (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
predsjednici (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
trst (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
trst (1)
13.07.2010.
u 20:46
Kod spomenika egzodusu kao simbolu masovnog iseljavanja Istrana, Riječana i Dalmatinaca, jedan je muškarac iz mase trojici predsjednika vikao: Asassini! (ubojice).
Pogledaj originalni članak

TRST - Trilateralni prijateljski susret predsjednika Italije, Slovenije i Hrvatske dogodio se danas u Trstu nakon višegodišnjih priprema i otkazivanja.

Trojicu predsjednika, Giorgija Napolitana, Danila Türka i Ive Josipovića, ujedinila je glazba. Koncert prijateljstva održan je na tršćanskom trgu Piazza Unita d’Italia. Ondje je svjetski priznati dirigent Riccardo Muti ravnao orkestrom mladih Luigi Cherubini, talijanskim orkestrom mladeži, uz sudjelovanje mladih glazbenika iz glazbenih akademija sveučilišta u Zagrebu i Ljubljani.

Naime, trojica lidera jadranskih zemalja odazvala su se pozivu maestra Mutija i tako odaslala poruku mira i bratstva. Prije koncerta položili su vijence na postavljenu ploču kao znak podsjećanja na tragičnu paljevinu bivšeg Narodnog doma prije 90 godina te na spomenik egzodusu kao simbolu masovnog iseljavanja Istrana, Riječana i Dalmatinaca iz rodnih krajeva.

Ondje se dogodio manji incident kada je jedan muškarac iz mase počeo dovikivati: Asassini! (ubojice)..

- Mislim da je bilo iznenađujuće puno ljudi. To je mnogo važnije od sporadičnih protesta i pojedinačnih provokacija, kazao je predsjednik Josipović komentirajući eksces nepoznatog muškarca i dodao kako će povijest reći je li ovaj susret bio povijesan, ali je svakako bio važan. Naglasio je kako je na susretu s Türkom i Napolitanom govorio o budućnosti, prijateljstvu i suradnji triju zemalja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

Avatar atrpimir
atrpimir
07:36 14.07.2010.

Ne bi se štel mešati, ali to sigurno znaju ili oni iz gospodarskog vijeća kod Josipovića ili oni oko Jadranke bolje od mene :) Ali kako je Josipović navodno omogućio Tedeschiju da kupi Drogu iako bih ja prije rekao da je to taktičko ustupanje Slovenaca protiv Jadranke da se ojača Josipović i SDP za doći na vlast. Ne vidim razloga zašto Jadranki ne bi Austrijanci omogućili da dobije ponovno izbore :))) Stalno se pitam da nisu Talijani pomagali Sanaderu :)))))

Avatar atrpimir
atrpimir
07:40 14.07.2010.

Račan je i došao na vlast 2000 uz pomoć Slovenaca a posljedica je sporazum Račan-Drnovšek. Da mi je znati što ovaj obećava okolo i hoće li to Zoki moći ispuniti kad dođe na vlast ? :)

PA
parabellum
15:31 20.07.2010.

Manite se vise paranoje zbog Jugoslavije, konacno imamo predsjednika koji moze biti primjer drugima, definitivno najpozitivniji lik na Balkanu u zadnjih 20 godina, netko tko nas u svijetu predstavlja na pravi nacin a ne kao primitivce, svaka mu cast.