potonuće trajekta

Posljednji trenuci putnika: Hoćemo li završiti kao Titanic?

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
02.05.2014.
u 09:17
Trajekt Sewol potonuo je 16. travnja uz jugozapadnu obalu Južne Koreje. Na brodu je bilo 476 putnika i članova posade, a uglavnom je prevozio učenike na školskome izletu na obližnji otok Jeju
Pogledaj originalni članak

Iz potonulog južnokorejskog trajekta izvučeno je još pet tijela, dok se još uvijek traga za njih 76, javlja južnokorejska agencija Yonhap. Sve su manje šanse kako će ona biti izvučena zbog sve snažnijih proljetnih plima koje otežavaju operaciju izvlačenja. Broj poginulih na trajektu tako se popeo na 226, javljaju lokalni mediji.

Trajekt Sewol potonuo je 16. travnja uz jugozapadnu obalu Južne Koreje. Na brodu je bilo 476 putnika i članova posade, a uglavnom je prevozio učenike na školskome izletu na obližnji otok Jeju.

Prije nekoliko dana objavljen je i video koji su snimili učenici s trajekta, a prikazuje potresne posljednje trenutke putnika, javlja Mashable.  – Izgleda da je ovo kraj, kaže jedan dječak. Drugi pak roditeljima govori kako ih voli. Jedan je učenik pitao: ''Hoćemo li završiti kako Titanic?''

Kako se trajekt počeo naginjati, neki su se učenici uplašili, dok su drugi bili zbunjeni. Jedan od njih tražio je da ga puste s broda dok je drugi izjavio: ''Ovo je zabavno''. U 8.53 glas s interkoma zamolio je sva 443 putnika da ostanu na mjestu.

"Što? Požurite, spasite nas", čuje se odgovor jednog učenika.

Poslije se može čuti kako netko pita što namjerava napraviti kapetan Lee Joon-seok, ne znajući da će se on uskoro naći u rukama spasioca. Na snimci se čuje i kako netko izjavljuje: ''Bit će zabavno ako ovo objavimo na Facebooku''.

Unatoč strahu, mnogi učenici poslušali su uputstva i ostali na mjestu.

>> Objavljena snimka bijega kapetana s tonućeg trajekta

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.