SDP

Jelušić će se povući iz politike postane li Bernardić šef

Foto: Anto Magzan/Pixsell
Jelušić će se povući iz politike postane li Bernardić šef
25.05.2010.
u 17:52
Ivo Jelušić razmišlja o povlačenju iz aktivne politike. Iako se još nije predao, i njemu je jasno da ima male šanse zadržati fotelju šefa zagrebačkog SDP-a koji je vodio posljednjih šest mjeseci, otkako je Bandić izbačen iz stranke.
Pogledaj originalni članak

Razočaran prljavom kampanjom i manjkom povjerenja članova zagrebačkog SDP-a, Ivo Jelušić razmišlja o povlačenju iz aktivne politike. Iako se još nije predao, i njemu je jasno da ima male šanse zadržati fotelju šefa zagrebačkog SDP-a, koji je vodio posljednjih šest mjeseci, otkako je Bandić izbačen iz stranke.

Navodno je već koncipirao pismo koje će poslati članstvu u slučaju da sljedeće nedjelje umjesto njega izaberu Davora Bernardića za predsjednika gradskog ogranka. U pismu će im, tvrde dobro obaviješteni izvori, pokušati objasniti da su pogriješili izabravši Bernardića koji je, tvrde mnogi Jelušićevi suradnici, samo mlađa i uglađenija verzija M. Bandića.

– Nikad neću otići iz SDP-a, ali ću, ne iskaže li mi članstvo povjerenje, razmisliti ima li smisla ostati na mjestu dogradonačelnika. Na tom sam mjestu ionako ostao zato što je to stranka zahtijevala od mene – rekao je Jelušić neizravno potvrdivši glasine o odlasku. Upravo ostanak na mjestu dogradonačelnika jedan je od velikih minusa Ive Jelušića. Članstvu, naročito onom manje aktivnom, koje je na izbore izašlo u velikom broju, nikako nije mogao objasniti zašto i dalje radi s Bandićem i njegovim odmetnicima od SDP-a.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

OB
-obrisani-
18:19 25.05.2010.

25.05.2010. u 18:02h jurcina je napisao/la: Bravo Jelusic! Pravi si demokrat. Kad nece po tvome, e pa onda nece nikako. ======================================= Pa to ti i je temelj ljevičarske demokracije, koju još smo idioti \"puše\" !

FR
franjo
18:27 25.05.2010.

Bravo minuta! To je bilo jako tesko prokuziti!

JU
jura2010
23:27 25.05.2010.

Gos minuta, stovani gos Vas nick od 18:19h. Intelektualcu vaseg profila nebi trebalo , tako se nisko spustiti. Nazivati ljude \"\"idiotima\" ma tko oni bili.Udemokraciji svatko ima pravo na svoje OSOBNO misljenje iPRAVO GOVORA. BOG.