niske temperature

Jedan od najhladnijih ožujaka u Europi u posljednjih 100 godina!

Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Jedan od najhladnijih ožujaka u Europi u posljednjih 100 godina!
08.04.2013.
u 08:54
Najhladnije je bilo u dijelovima srednje i sjeveroistočne Europe, gdje je srednja mjesečna temperatura bila i za više od 5 °C niža od dugogodišnjeg prosjeka
Pogledaj originalni članak

Ožujak je u većem dijelu Europe bio osjetno hladniji od prosjeka u posljednjih sto godina. Najhladnije je bilo u dijelovima srednje i sjeveroistočne Europe, gdje je srednja mjesečna temperatura bila za najmanje 5°C niža od dugogodišnjeg prosjeka, piše crometeo.hr. U ostatku Europe ožujak je bio za 3 do 5°C hladniji od prosjeka, a u južnom dijelu srednje Europe, na većem dijelu Pirinejskog poluotoka i sjeveru Italije ožujak je bio od 1 do 3°C hladniji od prosjeka.

Iste su temperature zabilježene i u središnjim i sjevernim krajevima unutrašnjosti naše zemlje.

Topliji ožujak imali su jedino jugoistočni krajevi Europe i krajnji dijelovi Sredozemlja.

Najviše oborina, više od 400 litara, palo je na području Crne Gore, a puno  je oborina palo i na Pirinejskom poluotoku, u većem dijelu Italije,  Balkanskom poluotoku te u Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Ukrajini.

>> Stiže proljeće: Ovaj tjedan konačno ćemo uživati u suncu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.