Ljudska prava

Javni poziv za devet članova Povjerenstva za pritužbe u MUP-u

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Javni poziv za devet članova Povjerenstva za pritužbe u MUP-u
05.11.2019.
u 11:54
Članove Povjerenstva na četiri godine imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Odbora
Pogledaj originalni članak

Saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina uputio je Javni poziv za podnošenje prijedloga za imenovanje devet članova Povjerenstva za rad po pritužbama u Ministarstvu unutarnjih poslova. 

 Članove Povjerenstva na četiri godine imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Odbora, a temeljem prijedloga koje su na Javni poziv uputile organizacije civilnog društva, stručne javnosti i nevladine organizacije ili, pak, pojedinci. 

 Kandidati trebaju biti osobe koje uživaju profesionalni ili osobni ugled.

 Član Povjerenstva može biti osoba koja je hrvatski državljanin, nije član političke stranke, nije osuđena niti se protiv nje vodi kazneni postupak za kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti, nije osuđena niti se protiv nje vodi postupak za prekršaj s obilježjem nasilja ili za teži prekršaj za koji je propisana kazna zatvora. 

 Obrazložene kandidature šalju se do sredine studenoga na adresu saborskog Odbora za ljudska prava, Trg svetog Marka 6, Zagreb.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.