nema mjesta panici

Jakovina o zaraženom mesu: Nije bilo potrebe alarmirati javnost

Foto: 'Marko Lukunić/PIXSELL
Jakovina o zaraženom mesu: Nije bilo potrebe alarmirati javnost
12.10.2012.
u 10:50
Inspekcijske službe odlično su obavile svoj posao. Riječ je o uobičajenom postupku u kojem sve ono što ne zadovoljava propisanu kvalitetu ne ulazi na hrvatsko tržište, poručio je Jakovina
Pogledaj originalni članak

Ne treba raditi nepotrebnu paniku, poručio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina u Bizovačkim toplicama prilikom otvorenja sajma "Agrozemlja" odgovarajući na novinarski upit da komentira slučaj "otkrića nekoliko pošiljki mliječnih i mesnih proizvoda iz Bosne i Hercegovine" koje su navodno zaražene salmonelom, o čemu njegovo ministarstvo nije prethodno obavijestilo javnost. Kako je prvi prenio Novi list, proizvodi su otkriveni na državnoj granici s BiH.

– Inspekcijske službe odlično su obavile svoj posao. Riječ je o uobičajenom postupku u kojem sve ono što ne zadovoljava propisanu kvalitetu ne ulazi na hrvatsko tržište. Svi dobavljači, za čiju je robu inspekcijskim nadzorom utvrđeno da nije kvalitetna, u idućem razdoblju podložni su pojačanom nadzoru te ako se takav slučaj ponovi, više neće moći ovdje plasirati svoje proizvode – objasnio je ministar te dodao kako zbog toga nije bilo potrebe alarmirati javnost i stvarati paniku na tržištu.

– Nakon ulaska u EU, u Hrvatsku će moći ulaziti samo proizvodi koji imaju certifikat za izvoz u Uniju, pa će njihov broj biti znatno smanjen – zaključio je Jakovina.

>>EU ukida zabranu uvoza kulena i kobasica iz Hrvatske 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

OK
okvardz
11:57 12.10.2012.

1.Nemoze biti poslovnih tajni gradjani Hrvatske moraju znati odakle dolazi meso! 2.Tko je uvoznik mesa Gradjani Hrvatske moraju znati .¨ 3.Tko je dozvolio uvoz mesa ako Hrvatsko meso jos nije prodano(seljci nemaju kome prodati svoj proizvod. 4.Mljeko i mljecni proizvodi se uvoze(zasto ?) a nase proizvodjace mlijekase se unistava takovim postupcima. 5.GOSPODO POLITICARI(Saborski zastupnici) jesmo li vas birali zato da unistite Hrvatsku proizvodnju ili da ju poticete(odnosno da se u Hrvatskoj sve vise i vise proizvodi. Vas kao da placaju Kinezi,Njemci,Talijani,Francuzi,Spanjolci a izgleda i Todoric,Kerum, i ostali mafijasi pa sve unistavate kako bi oni mogli proizvoditi i uvoziti.

JA
james49
12:34 12.10.2012.

Kako smo mi dokazano defetistička nacija, bolje je da i ne znamo kad se neko meso ili mlikarija zaustavi i vrati sa granice. A uvoz je potreban jer kod nas se ovako i onako proizvodi premalo i preskupo.

DB
del boy
11:17 12.10.2012.

dokle god sami možemo uzgoiti dovoljno svinja,goveda i piceka nebi trebali uvoziti ali svi znamo što je to " krema za ruke"