na ulazu u omiš

Prosvjedovali usred gužve: Dosta im je Vladinih 'praznih obećanja'

Foto: Inicijativa Brza cesta Trogir Omiš
Prosvjedi u Omišu
Foto: Inicijativa Brza cesta Trogir Omiš
Prosvjedi u Omišu
Foto: Inicijativa Brza cesta Trogir Omiš
Prosvjedi u Omišu
Foto: Inicijativa Brza cesta Trogir Omiš
Prosvjedi u Omišu
Foto: Inicijativa Brza cesta Trogir Omiš
Prosvjedi u Omišu
02.08.2014.
u 16:18
Još 2008. godine mjerenja su pokazala da njome dnevno prođe 50 tisuća vozila , što je više od bilo koje prometnice u Hrvatskoj, više nego kroz naplatne kućice u Lučkom, upozoravaju iz Inicijative i pozivaju građane da" reagiraju
Pogledaj originalni članak

Građanska inicijativa za Brzu cestu Trogir Omiš jutros je na ulazu u Omiš dijelila letke i boce vode sudionicima kolone vozila koja se po običaju stvorila od ranih jutarnjih sati.

Izraz je to protesta kojim Inicijativa želi ukazati na, kako su priopćili, "nebrojena obećanja raznih vlada u posljednjih 30 godina koje su svaka u svoje vrijeme najavljivale skoro otvaranje radova Brze ceste Trogir Omiš."

Najnovija obećanja najavljuju da će dio ceste od Stobreča do Omiša ući u investicijske planove od 2016.-2020-te godine. Iz Inicijative navode da su to "prozirna obećanja koja svaki put dolaze u isto vrijeme, godinu dana prije izbora. Otvaraju se tako kameni temeljci svake četiri godine, režu crvene vrpce, ali nikako da automobili prođu tom brzom cestom snova tako da nekim turistima jednako traje put od Švedske do Splita avionom, kao od aerodroma do Omiša. Ni ova Vlada nije svjesna da je Jadranska magistrala od Trogira do Omiša najzagušenija prometnica u Hrvatskoj.

Foto: Inicijativa Brza cesta Trogir Omiš

Foto: Inicijativa

Još 2008. godine mjerenja su pokazala da njome dnevno prođe 50 tisuća vozila , što je više od bilo koje prometnice u Hrvatskoj, više nego kroz naplatne kućice u Lučkom, upozoravaju iz Inicijative i pozivaju građane da" reagiraju, aktiviraju se i osobno kontaktiraju Vladu putem svih dostupnih kanala, telefona, e-mail-a, Facebook-a te je pozovu da se ostavi praznih obećanja, uhvati se raditi, iskoristi sve mogućnosti koje joj se nude, konačno izgrade ovu cestu i omoguće normalan život gotovo 500 000 stanovnika i skoro istom broju turista ljeti koji gravitiraju ovom prostoru", navodi se u priopćenju.

>>Iduće godine gradit će se 11 kilometara, a cesta neće plaviti

>>Split više nije samo luka nego mjesto za odmor

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TH
than
23:43 02.08.2014.

Najbolje da se preselite u Slavoniju... Nema guzve, nema vodovoda, nema kanalizacije, nema plina, nema turista, nema posla, a i struje tu i tamo nema... Uzivancija... Eto rjesenja... Onda bi vidjeli da i ne stojite tako lose kako mislite i da postoje mjesta gdje se jos manje ulaze, a trebalo bi vise...

Avatar franioprvi
franioprvi
18:05 02.08.2014.

Omisani , srusite most na Cetini , pa neka se snalaze ( vi vama postavite pjesacki ).