novi incident

Izraelska mornarica ubila četiri palestinska ronioca u Gazi

Foto: Reuters
Izraelska mornarica ubila četiri palestinska ronioca u Gazi
07.06.2010.
u 09:01
Vojni izraelski izvori tvrde da su ubijeni Palestinci pripremali teroristički napad.
Pogledaj originalni članak

Izraelska mornarica ubila je najmanje četiri muškarca u ronilačkim odijelima nedaleko od obale Gaze, javili su članovi Hamasa i izraelske vojske, prenosi BBC. 

Hamas je potvrdio da su pronađena četiri tijela i da se peti muškarac vodi kao nestao. Vojni izraelski izvori tvrde da su ubijeni pripremali teroristički napad.

Incident se dogodio osam dana nakon što su se izraelski komandosi napali konvoj brodova s humanitarnom pomoći Gazi, pri čemu je ubijeno devet turskih državljana, među kojima je i jedan s dvojnim američkim državljanstvom.

Izraelski mediji javili su da su jutrošnji napad na ronioce izveli pripadnici iste specijalne jedinice koji su zauzeli brodove humanitarne pomoći. Izraelske snage tijekom vikenda presrele su i preuzele kontrolu nad irskim brodom Rachel Corrie, dok je pokušavao doploviti do Gaze i isporučiti humanitarnu pomoć.

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr