izložba igračaka

Iznenanđenje u slavnom Louvreu: Stižu Jediji, druidi i Chewbacca!

Foto: Another Planet Touring
Iznenanđenje u slavnom Louvreu: Stižu Jediji, druidi i Chewbacca!
08.10.2012.
u 19:10
Čak 1000 igračaka iz 35-godišnje povijesti filmske sage ''Zvjezdani ratovi'' bit će u ožujku sljedeće godine izloženo u Louvreu
Pogledaj originalni članak

Čuveni francuski muzej od 17. ožujka sljedeće godine postat će nezaobilazna destinacija za sve ljubitelji znanstvenofantastičnog serijala ''Ratovi zvijezda'', piše News.com.

Naime, u dijelu namjenjenom primjenjenoj i dekotrativnoj umjetonosti bit će izložena istoimena kolekcija od čak 1000 igračaka iz 35-godišnje povijesti filmske sage.

Uz prizore epskih bitaka Jedija, vojnika galaksija, druida i stanovnika Tatooinea, posjetitelji će moći razgeldati i Yodinu masku, plastične svjetlosne mačeve, orginalne filmske plakate te plastične odljeve i crteže mnogobrojnih likova.

Centalno mjesto zauzet će 450 predmeta iz kolekcije prodavača igračaka i kolekcionara Arnauda Grunberga kojem je, kako kaže, zadovoljstvo predstaviti panoramu ''Ratova zvijezda'' svima, a pogotovo mladima.

>>Kao u Star Warsu: Izumili motor koji vozi po zraku

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.