ekonomija dijeljenja

Iznajmljuju domove i poboljšavaju kućni budžet

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Iznajmljuju domove i poboljšavaju kućni budžet
26.08.2017.
u 20:22
Kao najveće prepreke iznajmljivači ističu birokraciju i često mijenjanje pravila koja reguliraju njihovu djelatnost
Pogledaj originalni članak

Europljani koji su se upustili u sve popularniju ekonomiju dijeljenja iznajmljujući turistima svoje domove i vikendice zadovoljni su iskustvom, a kao najveće prepreke ističu birokraciju i često mijenjanje pravila koja reguliraju njihovu djelatnost.

Nešto više od 70 posto gostiju dolazi im putem online platformi, a otprilike toliko domaćina govori da prihodi od iznajmljivanja čine manje od polovice njihovih sveukupnih godišnjih prihoda, pokazuje istraživanje Europske komisije.

Online anketa provedena je od siječnja do ožujka među četristotinjak pružatelja kratkoročnog smještaja, a većina ispitanih kaže da se i dalje time namjerava baviti. Ne čudi jer nešto više od polovice njih nije se susrelo ni s kakvim teškoćama u iznajmljivanju, a ostali uglavnom odgovaraju da su problemi s kojima su se suočili u pravilu bili lako rješivi. S tim da ispitanici iz Njemačke, Italije, Španjolske i Francuske, koji su imali primjedbi, kao problematičnu stavku ističu porezne propise. 

 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.