peđa grbin:

'Izmjenama Ustava i Perkovića bi se procesuiralo u RH'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
'Izmjenama Ustava i Perkovića bi se procesuiralo u RH'
26.06.2013.
u 14:02
Svoje zločince dužni smo sami kažnjavati i moramo učiniti sve da te osobe koje su činile najgnjusnije zločine budu sankcionirane, poručuje SDP-ovac
Pogledaj originalni članak

SDP-ov Peđa Grbin naglasio je kako je tjeralica za Josipom Perkovićem bila na snazi i prethodnih dana, i da se upravo zbog toga razmatra inicijativa za promjenom Ustava na način da nema zastare za politička ubojstva počinjena na teritoriju RH i drugih zemalja.

O tome da je zbog spornih izmjena Zakona o suradnji u kaznenim stvarima sa članicama EU njemačka kancelarka Angela Merkel otkazala dolazak u Zagreb nije želio špekulirati nego je rekao da je to pitanje za organizatore.

Potvrđuje da će vladajući izglasati sporne izmjene zakona a na pitanje što onda s upozorenjima Europske komisije da se zakon ne smije mijenjati, kaže da se za sve što se u EU smatra nedostatkom s hrvatske strane može pokrenuti postupak pred odgovarajućim sudom jer da po ulasku Hrvatske u EU nije više Komisija ta koja odlučuje.

- Nije sporno da to ograničenje sada ugradimo. Razmotrit ćemo i mišljenje Europske komisije ali smatramo da nam odredbe okvirne uredbe daju tu mogućnost - rekao je Grbin.

Za promjenu Ustava očekuje i podršku HDZ-a, a na pitanje znači li to da bi onda Hrvatska progonila počinioce političkih ubojstava iz komunističkog razdoblja, odgovorio je potvrdno.

- Apsolutno, svoje zločince dužni smo sami kažnjavati i moramo učiniti sve da te osobe koje su činile najgnjusnije zločine budu sankcionirane.

Također je potvrdno odgovorio na pitanje bi li se to odnosilo i na novu istragu u slučaju Perković.

- Apsolutno, i onda bi on, ako se pokaže da postoje elementi kaznenog djela, mogao biti procesuiran u Republici Hrvatskoj - rekao je Grbin.

>>'Igrali ste se vatrom i sada ste izgorjeli! Hrvatska je osramoćena!'

>>Njemačka raspisala tjeralicu za Josipom Perkovićem!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.