ustavni sud potvrdio:

Izbori za predsjednika Republike provedeni su u skladu s Ustavom i zakonima

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Izbori za predsjednika Republike provedeni su u skladu s Ustavom i zakonima
14.01.2020.
u 16:28
Ustavni sud pritom čestita svim biračima na iskazanom visokom stupnju izborne kulture u postupku u kojem su, svojom slobodnom voljom, izabrali predsjednika Hrvatske
Pogledaj originalni članak

Ustavni sud donio je na sjednici u utorak odluku kojom proglašava da su izbori za predsjednika Republike, koji su održani 22. prosinca 2019. i  5. siječnja 2020., provedeni u skladu s Ustavom i mjerodavnim zakonima, čime se postupak izbora za hrvatskog predsjednika smatra okončanim.

Ustavni sud pritom čestita svim biračima na iskazanom visokom stupnju izborne kulture u postupku u kojem su, svojom slobodnom voljom, izabrali predsjednika Hrvatske, navodi se u priopćenju Ustavnog suda.

Novi hrvatski predsjednik je Zoran Milanović koji je u drugom krugu izbora dobio 1.034.170 glasova, dok je Kolinda Grabar-Kitarović dobila 929.707 glasova.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
17:15 14.01.2020.

Je li u toj odluki učestvovala i as mas tras.

KA
kažemja
17:58 14.01.2020.

Živio nama naš novi Predsjednik Milanović!!!

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
16:43 14.01.2020.

A nisu uzeti u obzir nevažeći listići u ukupan broj glasača. Kao što je DIP uzeo u računicu u prvom krugu. Ne bi se ništa promijenilo. Ali gdje bi mi bili da se sve stvarno radi po ustavu i zakonu.