poznat po seks skandalu

'Izbor Kanerve je moralno posrnuće Parlamentarne skupštine OESS-a'

Foto: Youtube Screenshot
'Izbor Kanerve je moralno posrnuće Parlamentarne skupštine OESS-a'
02.07.2014.
u 11:29
Neshvatljivo da je Ranku Krivokapiću, predsjedniku crnogorskog parlamenta, protukandidat za predsjednika Parlamentarne skupštine bio u najmanju ruku kontroverzni Kanerva, koji je zbog seks skandala smijenjen 2008. godine s dužnosti ministra vanjskih poslova Finske
Pogledaj originalni članak

U azerbajdžanskom Bakuu danas je izborom predsjednika završeno godišnje, 23. po redu zasjedanje Parlamentarne skupštine OESS-a. Zapravo, zasjedanje je završeno neugodnim iznenađenjem jer dosadašnjem predsjedniku Parlamentarne skupštine Crnogorcu Ranku Krivokapiću nije potvrđen drugi jednogodišnji mandat kao što je to uobičajeno već je za predsjednika izabran Finac Ilkka Kanerva, širom svijeta najpoznatiji po seks skandalu.

U Bakuu se dogodio presedan. Prvi put je predsjednik nakon jednogodišnjeg mandata pri potvrdi drugog mandata dobio protukandidata. O razlozima presedana govori Branko Vukšić, voditelj izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a, koji, uz Romanu Jerković i Frana Matušića sudjeluje na konferenciji u Azerbajdžanu.

- Riječ je, zapravo, o poprilično prljavoj manipulaciji sekretarijata Parlamentarne skupštine OESS-a, odnosno njegova generalnog sekretara Olivera Spencera koji je želio maknuti s predsjedničke funkcije Krivokapića. Razlog je jednostavan; Krivokapić je nastojao upravljati Parlamentarnom skupštinom a ne biti upravljan. Spencer se tome suprotstavljao i, konačno, izlobirao da se po prvi put nakon prve godine aktualnom predsjedniku postavi protukandidat. I to ne bilo kakav - kazao je Vukšić.

Neshvatljivo da je Ranku Krivokapiću, predsjedniku crnogorskog parlamenta, protukandidat za predsjednika Parlamentarne skupštine bio u najmanju ruku kontroverzni Kanerva, koji je zbog seks skandala smijenjen 2008. godine s dužnosti ministra vanjskih poslova Finske. O čemu su informirani svi parlamentarci. Ali je lobiranje bilo, izgleda, jače i od principa i od moralnih vrijednosti.

- Kanerva je već nekoliko puta sudjelovao u seks skandalima. Prvi put i prije nego što je postao ministar. Tada je šefu Nacionalne koalicije obećao da se to više neće ponoviti. Ali ponovilo se. U vrijeme kada je bio ministar poslao je jednoj striptizeti više od 200 lascivnih, dvosmislenih SMS poruka, što je ubrzo otkriveno. Ali to nije bio jedini Kanervin krimen. Sumnjičili su ga i za mešetarenje građevinskim zemljištem. Zato ga je premijer smijenio rekavši da u njega više ne može imati povjerenja. Kanervina pak je stranka utvrdila da njihov ministar vanjskih poslova nema sposobnost rasuđivanja. Nema u Finskoj ali ima u Parlamentarnoj skupštini OESS-a. Izbor Kanerve je, bez dvojbe, moralno posrnuće Parlamentarne skupštine – kazao nam je Vukšić.

Kanervina pobjeda je bila tijesna, dobio je 111 glasova a Krivokapić 96. I posljednjega dana zasjedanja najviše je govora bilo o stanju u Ukrajini. Rasprava je protekla u međusobnom optuživanju ukrajinskih i ruskih parlamentaraca, s tim da je ruskim parlamentarcima nedostajalo argumenata ali nije povišenog tona.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
12:50 02.07.2014.

izvor VL ili Branko V. ? inače dobio na izborima 1,5% glasova. Bavi se trivijalnim stvarima koji nisu hrv. nac.interesi

CR
CroHR123
13:32 02.07.2014.

Sekretarijat?! Sekretar?! Na kojem je jeziku pisan ovaj članak?!

Avatar rajetin
rajetin
12:18 02.07.2014.

Kaže: "... poslao je jednoj striptizeti više od 200 lascivnih, dvosmislenih SMS poruka..." Pa sad, netko to može smatrati neprimjerenim, neprikladnim, nećudorednim, temeljeći svoj stav na vjerskim dogmama ili nekim drugim moralnim principima i skrupulama, ali gdje je tu krivično djelo? Po čemu gospodin Vukšić zaključuje da je netko kome se diže na striptizete nesposoban normalno obavljati svoj posao, da je zapravo NEPODOBAN. Da je gospodin Kanerve svećenik, mogli bismo u pitanje dovesti njegovo poštivanje celibata. Ali on je laik, svjetovni čovjek od krvi i mesa. Sasvim je svejedno je li mesar ili političar. Ako je oženjen, ili živi u partnerstvu, onda bi se njegova životna suputnica (ili suputnik) mogli zamisliti nad njihovom vezom, ali što se to NAS tiče? Otkud nama pravo da zavirujemo u njegov mobitel i čitamo njegove poruke? Ne znam kako je gospodin Krivokapić obavljao svoj posao. Možda dobro, ali možda i loše. Gospodin Vukšić kaže da se radi o "prljavoj manipulaciji". A dokazi? Ne trebaju li takvi javni istupi biti potkrepljeni dokazima? U Hrvatskoj očito ne.