Istanbulska konvencija

Iz Vukovara traže odgodu ratifikacije

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Iz Vukovara traže odgodu ratifikacije
12.04.2018.
u 11:23
Vukovarska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata poručila je kako bi odgodom ratifikacije hrvatski političari pokazali da osluškuju, poštuju i prihvaćaju mišljenje i prijedloge svojih građana.
Pogledaj originalni članak

Iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara pozvali su u četvrtak na odgodu ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru te pokretanje argumentirane, tolerantne i otvorene rasprava o svim elementima konvencije, naročito onima koji duboko zadiru u pitanje rodne teorije i ideologije.

"Hrvatsko društvo, hrvatska država i svi njezini građani koji su ne tako davno izašli iz razarajućeg rata, s mnogim traumama i ranama na duši  i tijelu, ne žele ideološke rasprave i podjele, žele graditi svijet na vrijednostima života, obitelji, mira i napose hrvatskoga nacionalnog identiteta", navodi se u priopćenju za javnost koordinacije.

Upozorivši da je pitanje ratifikacije Istanbulske konvencije duboko podijelilo hrvatsko društvo i građane, vukovarska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata poručila je kako bi odgodom ratifikacije hrvatski političari pokazali da osluškuju, poštuju i prihvaćaju mišljenje i prijedloge svojih građana.

"Nikako ne pozivamo na nepoštivanje obveza Republike Hrvatske prema Vijeću Europe, kao i drugim međunarodnim tijelima i organizacijama, ali ne tako da se pritom ugrozi hrvatski nacionalni integritet i identitet, hrvatske vrijednosti i jedinstvo hrvatskog naroda, osobito njegov kršćanski i katolički identitet”, istaknuli su iz Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara.

Napominju kako, iako su članovi koordinacije protivnici svake vrste nasilja, naročito nad ženama i djecom, smatraju da pojedini elementi Istanbulske konvencije grubo narušavaju tradicionalne vrijednosti hrvatskoga čovjeka i da su kao takvi ne samo nepotrebni, nego i neprihvatljivi.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BA
bakulušić
12:41 12.04.2018.

Pa nisu još izbori! Tek pred izbore oni će pokazati da osluškuju, poštuju i prihvaćaju mišljenje i prijedloge svojih građana. A sve to nakon izbora možemo objesiti mačku o rep.

KO
Komentator3
14:08 12.04.2018.

A nitko od njih Konvenciju nije niti pročitao, kladim se.