Iz pušnice ukrao kulenove seke i slaninu

Foto: Arhiva VL
Iz pušnice ukrao kulenove seke i slaninu
12.01.2010.
u 10:34
U Slavoniji nisu rijetkost pljačke pušnica pa ih Slavonci zadnjih godina dobro zaključavaju kako ne bi u trenutku propao cijeli jednogodišnji trud.
Pogledaj originalni članak

ROKOVCI - Nepoznati je gurman za kojim policija još traga iz nezaključane pušnice u Vinkovačkoj b.b. u vlasništvu 36-godišnjaka iz Rokovaca ukrao 20 kulenovih seka i deset ploča slanine. U Slavoniji nisu rijetkost pljačke pušnica pa ih Slavonci zadnjih godina dobro zaključavaju kako ne bi u trenutku propao cijeli jednogodišnji trud.

Ne krade se iz pušnica samo zbog koristi nego i da bi se izvela kakva šala koja će "uljepšati" duge zimske noći. Tako se u slavonskom selu šaljivdžije sastanu u krčmi pa netko predloži da ode u pušnicu za koju zna da je vlasnik ne zaključava i uzme kobasicu ili kulenovu seku kako bi pivo i gemišti bolje klizili.

Svi naravno pristanu, a poslije uživaju u delicijama, pa čak i onaj čija je pušnica jer poanta je nasamariti nekoga iz društva. Taj, najčešće tek u jutro shvati da je bio objekt šale u kojoj je i sam sudjelovao.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.