narodnjaci traže lidera

Ivan Vrdoljak planira povratak na čelo HNS-a?

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Ivan Vrdoljak planira povratak na čelo HNS-a?
24.08.2017.
u 11:02
Bivši šef cijelo je vrijeme vrlo aktivan u stranci
Pogledaj originalni članak

Tko će preuzeti vođenje HNS-a na stranačkim izborima u toj stranci, veliko je pitanje. Kako se može čuti među narodnjacima, novog šefa HNS birat će na izbornom saboru sredinom prosinca, a do listopada odnosno studenoga trebali bi izabrati i nova vodstva na gradskoj odnosno županijskoj razini.

Štromarova baza najjača

Trenutačno stranku vodi Predrag Štromar koji ima i najjaču stranačku bazu, a osim toga je i potpredsjednik Vlade i ministar i samim time i potencijalni kandidat za lidera HNS-a. Međutim, on svoju kandidaturu još nije istaknuo. Prije je kao kandidat spominjan i međimurski župan Matija Posavec, međutim, on je nakon ostavke na mjesto šefa Središnjeg odbora stranke to odbacio. Iako, kažu izvori, ni njegovu kandidaturu ne treba isključiti do kraja kao ni opciju da se kao kandidat pojavi i neko novo lice.

No, najintrigantnije je da se sve češće može čuti kako ambicije ponovno ima i Ivan Vrdoljak koji je početkom lipnja dao ostavku na mjesto šefa stranke, nakon dramatične sjednice predsjedništva na kojoj je odlučeno da HNS neće ići u Vladu. Malo je reći da je njegov tadašnji potez bio veliko iznenađenje.

No ni 24 sata kasnije uslijedio je još veći i još šokantniji preokret. Središnji odbor stranke donio je odluku suprotnu predsjedništvu i HNS je ipak postao dio vladajuće većine. Tako da više ni eventualni Vrdoljakov povratak ne djeluje toliko šokantno i nemoguće. Zapravo je potpuno legitimno pitanje, a koje se sve češće postavlja, je li Vrdoljak i otišao da bi se vratio.

– Nije isključeno i sve se češće o tome priča, ali mislim da bi njegov povratak bio zadnji čavao u lijes – kaže izvor iz stranke.

Javna je tajna da bivši šef narodnjaka nikada i nije digao ruke od HNS-a. Izvori iz stranke ne kriju da je cijelo vrijeme itekako aktivan, da dolazi u stranku, sudjeluje u donošenju svih odluka, ide i na stranačke dogovore između HNS-a i HDZ-a. Isti izvori kažu i da uvelike savjetuje potpredsjednika Vlade Predraga Štromara. I sam Štromar je u intervjuu za Večernji list kazao da mu bivši šef povremeno pomogne savjetom i iskustvom koje ima kao bivši član Vlade i predsjednik stranke. A na izravno pitanje je li, nakon svega, opet moguć povratak Vrdoljaka na čelo stranke, Štromar je odgovorio da se svaki član ima pravo kandidirati za sve stranačke funkcije.

Više kandidata

– Vidjet ćemo što će biti. Ima još dosta vremena do prosinca. Moramo se svi zajedno naći u stranci i porazgovarati što i kako dalje. Nikoga ne odbacujem kao kandidata pa ni Vrdoljaka, a volio bih da ovaj put bude više kandidata za predsjednika stranke jer je konkurencija uvijek dobra – kaže naš izvor iz HNS-a.

Narodnjaci su već pokazali da je baš sve moguće

        Politički analitičar Žarko Puhovski kaže da su HNS-ovci već pokazali da je sve moguće, pa tako ni povratak Vrdoljaka na čelo stranke nikoga, kaže, ne bi trebao iznenaditi.

– Bila bi to velika sramota, ali ne bi bila veća od odlaska HNS-a iz oporbe u Vladu – kaže Puhovski. Osim toga, dodaje, u HNS-u su svjesni da tim potezom nisu previše izgubili. Nije im otišlo puno ljudi iz stranke, nisu izgubili na rejtingu, a koliko god bila popularna, vide i da Anka Mrak Taritaš koje je otišla i osnovala Glas, nije u poziciji dijeliti im lekcije.

– Sve su to argumenti koje Vrdoljak može koristiti za svoj povratak i meni to djeluje logično – smatra Puhovski.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

Avatar x-y
x-y
11:43 24.08.2017.

nevjerovatno je koliko se doticni lazov, kriminalac i sadasnja zlocinacka nelegitimna vlada sa najvecim izdajnikom hrvatskog roda ANEMIJOM Pinokijem sprdaju i ponizavaju intelekt hrvatskih gradjana.....DNO DNA.......

M3
Miške 3
12:08 24.08.2017.

Ne smijem napisati na koji muški organ netko naliči ?

KR
kruti190
11:36 24.08.2017.

velekriminalac odigrao igrokaz oko koalicije s drugom plenkijem i sad se kao slučajno vraća