RAZOTKRILI GA

Užas u Münchenu: Trovao pacijente pa ih oživljavao da bi podigao ugled kod kolega

Foto: Nail Fattakhov/Newscom/PIXSELL
Užas u Münchenu: Trovao pacijente pa ih oživljavao da bi podigao ugled kod kolega
11.11.2020.
u 23:00
Sve se doznalo nakon što se u prošlu subotu iznenada pogoršalo stanje 54-godišnjakinje i 90-godišnjeg muškarca
Pogledaj originalni članak

Državno odvjetništvo u Münchenu podiglo je optužnicu protiv  24-godišnjeg njegovatelja kojeg se sumnjiči da je trovao pacijente, a potom ih "spašavao" kako bi podigao ugled kod kolega. 

Sumnja se kako je to učinio barem tri puta u bolnici "Rechts der Isar", a sve se doznalo nakon što se u prošlu subotu iznenada pogoršalo stanje 54-godišnjakinje i 90-godišnjeg muškarca. Osumnjičeni njegovatelj bio je dežuran na njihovom odjelu, a liječnik je naručio test krvi dvoje pacijenata te otkrio nepropisano visoku razinu lijekova, piše Fenix magazin.

"Osumnjičenik sve negira, međutim poruke u chatovima ukazuju da je vjerojatno namjerno doveo pacijente u kritično stanje kako bi ih nakon toga mogao reanimirati i za to dobiti priznanje kolega", rekao je šef policijskog tima za istragu ubojstava u Münchenu Josef Wimmer nakon što je 24-godišnjak uhićen u ponedjeljak. 

Osumnjičenik je u München došao iz Sjeverne Rajne-Vestfalije početkom srpnja ove godine, a radio je u domovima umirovljenika. Istražni policijski tim će provesti istragu za cijelo razdoblje koje je proveo u bolnici u Münchenu kako bi se ustvrdio broj žrtava. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

LU
lukathereem
11:59 12.11.2020.

kad dođeš kod ovoga na odjel manji si od makovog zrna..poznato?

SI
sisavac
09:17 12.11.2020.

tamo je biden pobijedio...?