VLASTI RAZMATRAJU

Ispred Notre Dame mogla bi biti podignuta privremena katedrala

Foto: Reuters/PIXSELL
Ispred Notre Dame mogla bi biti podignuta privremena katedrala
18.04.2019.
u 17:11
Ministar kulture potvrdio je da se mogućnost izgradnje privremene katedrale razmatra, ali još nisu donijeli konačnu odluku
Pogledaj originalni članak

Privremena drvena katedrala mogla bi biti podignuta ispred crkve Notre Dame u Parizu, koja je izgorjela u ponedjeljak, dok traje obnova, rekao je u četvrtak rektor katedrale Patrick Chauvet.

Pariška gradonačelnica Anne Hidalgo složila se da bi gradske vlasti mogle iznajmiti dio trga ispred katedrale za privremenu zgradu, rekao je Chauvet za C-News.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da želi da obnova bude završena u roku od pet godina, iako su neki stručnjaci kazali da je to previše ambiciozno.

Cijeli krov i drvene grede katedrale te 93 metra visok toranj uništeni su u požaru, a strop se srušio na nekoliko mjesta. 

Ministar kulture Franck Riester potvrdio je da se predložena mogućnost privremene zgrade razmatra, ali odluka još nije donesena.

Predsjednik Macron organizirao je u četvrtak u Elizejskoj palači privatnu ceremoniju zahvale za gašenje požara u katedrali na kojoj su se okupile stotine policajaca i vatrogasaca.

Gradonačelnica Hidalgo također će tijekom dana organizirati posebnu svečanost zahvale vatrogascima i drugim radnicima koji su pomogli u gašenju požara.

Katedrala Notre Dame u plamenu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
20:16 18.04.2019.

Jesenti milu bigulicu, kaj će im ta provizorna drvena katedrala?! Pa svi francuski praktični katolici komotno stanu u jednu seosku crkvu. Naime, sva ostala francuska čeljad je "po difoltu" moderna, progresivna, liberalna, tolerantna, empatična i inkluzivna. A takvima crkve ne trebaju. Tko ne vjeruje meni, neka pita naše domaće tzv. civilne udrugare koji se svi manje-više furaju na spomenuti "difolt".

ZB
Zoki-Bijela
18:22 18.04.2019.

Kak bi Malnar reka.. LOVICA CUDA stvara

GA
Garcia
19:48 18.04.2019.

˝Ispred Notre Dame mogla bi biti podignuta privremena katedrala˝...ali sa nekoliko minareta, tek bi onda tzv. progresivne snage i njihovi afroazijski štićenici bili zadovoljni😂😂😂