nove prijetnje

Islamska država preuzela odgovornost za napade u Parizu

Foto: Reuters/PIXSELL
pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
pariz
Foto: Reuters/PIXSELL
pariz
14.11.2015.
u 12:15
"Strahovat ćete čak i kada idete na tržnicu"
Pogledaj originalni članak

Islamska država preuzela je odgovornost za napade u Parizu. Objavili su poruku na francuskom u kojoj ističu da je Francuska njihova top meta, te da su pažljivo birali lokacije za napad. 

ISIL je nešto ranije objavio i video bez datuma u kojemu prijeti da će napasti Francusku ako se nastavi bombardiranje njezinih boraca, objavio je Reuters.

Inozemni medijski ogranak Islamske države, Al-Hayat Media Centre, prenio je prijetnju militanta koji je pozvao francuske muslimane na napade, te preuzeo odgovornost za sinoćnje napade u Parizu.

- Sve dok bombardirate nećete živjeti u miru. Strahovat ćete čak i kada idete na tržnicu - rekao je bradati militant na arapskom u društvu drugih boraca.

U jučerašnjim napadima u Parizu prema posljednjim je informacijama poginulo 128 ljudi.

>> Sedmorica terorista su se raznijeli, još jedan ubijen. 128 poginulih na više lokacija u gradu. Hollande zatvorio granice: 'Borit ćemo se i bit ćemo nemilosrdni'

>> Novinar Le Mondea objavio snimku kaosa ispred Bataclana: Ranjen dok je pružao pomoć

>> 'Vjerujemo u toleranciju. Znamo da je naša sloboda jača od bilo koje vrsta terora'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 54

CR
crocro
11:06 14.11.2015.

Protiv pravog ali i poštenog muslimana nemam ništa. Ali postavljam pitanje: Zašto je sve što je povezano sa ubojstvima, napadima, terorizmom i svim zlom u svijetu, povezano upravo s muslimanima. Što muslimane tjera da ne žele mir i blagostanje svakom čovjeku na svijetu, što ih tjera da stvaraju nered, strah i trepet ostalim stanovnicima zamlje. Kako se miroljubivi narodi svijeta koji su napadnuti mogu obraniti i vratiti samopouzdanje i mir u svoje okružje. Neka islam živi u miru, ali ako želi rat i stvarati nemir među narodima miroljubivog svijeta, onda se taj isti svijet treba svim sredstvima suprotstaviti svim vidovima terorizma. I to ujedinjeni, odlučni i moćni. Europa je gostoljubivo pružila dom muslimanskom svijetu a upravo od muslimanskog svijeta stradava, pati i nije siguran gdje će biti slijedeći napad. Zato se Europa mora znati suprotstaviti brzo, učinkovito i superiorno.

MS
mare_split
11:15 14.11.2015.

Nisu svi muslimani teroristi, ali su svi teroristi muslimani i zato je nužnol da ih EU otjera s europskog kontinenta!

NA
Nadalinaaa
11:19 14.11.2015.

S jedne strane nas zapadni političari uvjeravaju da najžešći terorizam dolazi iz islamskih država, a s druge strane nas tjeraju da pod krinkom humanitarne krize prihvatimo islamsku invaziju na Europu. Tko je tu lud, i zbog čega izaziva ovakav kaos?