kaos

Irska: Pet ministara napustilo vladu, izbori u ožujku

Foto: REUTERS/PIXSELL
Irska: Pet ministara napustilo vladu, izbori u ožujku
20.01.2011.
u 15:38
Vodstvo stranke krivi Cowena za gospodarski kolaps Irske. Irsku tjedno napusti tisuću građana u potrazi za poslom
Pogledaj originalni članak

Irski premijer Brain Cowen jučer je najavio da će za 11. ožujka raspisati izvanredne izbore. Cowen je to učinio nakon što je njegovu vladu napustilo pet ministara. Iako je u vladajućoj stranci Fianna Fail odmah našao njihove zamjene, Cowen ih nije mogao imenovati za ministre jer se parlamentarna većina pobunila prekinuvši sjednicu parlamenta i odbivši potvrditi nove ministre, navodi AP.

Poniženi Cowen tada je bio prisiljen resore pravosuđa, zdravstva, trgovine, obrane i transporta dodijeliti ministrima koji su ostali u vladi. Krnja deseteročlana vlada trebala bi ostati na vlasti do ožujka. Petorica koja su napustila vladu početkom su tjedna inicirala stranačko glasovanje o povjerenju Cowenu koje je on "preživio". Vodstvo stranke krivi Cowena za gospodarski kolaps Irske.

– Ovo su zadnji dani u najgorem razdoblju u povijesti naše zemlje – izjavio je vođa irske oporbe Enda Kenny.

Prema zadnjim statističkim podacima svakog tjedna Irsku napusti oko tisuću njezinih građana koji zbog krize odlaze u druge zemlje u potrazi za poslom.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

JA
jankoprekobrda
17:04 20.01.2011.

Eto u Irskoj ima pametnih minstara, a ne kao kod nas.

Avatar bakunjin
bakunjin
16:22 20.01.2011.

Irska, poznatija i kao \'Keltski tigar\', uzdanica MMF-a, uzor i primjer svim drugim ekonomijama uništena je gospodarstva kao i svako drugo koje uzjaši MMF svojom nakaradnom neoliberalnom politikom. I onda mi još stvarno nije jasno kako gotovo svi \'naši\' političari mogu zazivati MMF i/ili politiku koju MMF propovijeda kao spasonosnu. A nije mi bogami ni jasno kako premijerka i njena vlada mogu odbijati MMF, a cvasti ko zlatne lale kada im isti uputi koju pohvalnu o najavama \'smjelih\' gospodarstvenih smjernicama. MMF, sa ili bez MMF-a, ne gine nam dragi moji!!

UK
Ugo Kajvez
18:07 20.01.2011.

google .......... . Financial Chaos and Debt Default in the European Union