pirova pobjeda

IREX: Hrvatski mediji stagniraju, ali i dalje su najbolji u istočnoj Europi

Foto: Arhiva VL
IREX: Hrvatski mediji stagniraju, ali i dalje su najbolji u istočnoj Europi
06.04.2012.
u 18:39
Američki stručnjaci analizirali su medijski sektor u čak 21 tranzicijskoj zemlji istočne Europe i Euroazije
Pogledaj originalni članak

Iako su mediji u Hrvatskoj prema najnovijem istraživanju američke organizacije IREX  koje je provedeno u 21 tranzicijskoj zemlji istočne Europe i Euroazije proglašeni najboljima, visok plasman umanjuje činjenica da se ukupna ocjena medijskog prostora u zemlji od 2001. poboljšala za samo 0.08 bodova.

Godišnji izvještaj Media Sustainability Index (MSI) za 2012. navodi da je u većini analiziranih zemalja medijski sektor stabilan te da su poboljšanja uočena u šest zemalja, dok je kod više od polovice pomak gotovo neznatan, odnosno uvećan je za samo 0.10 bodova ili manje.

Prema američkim stručnjacima, stanje u hrvatskim medijima neznatno je bolje, dok je Crna Gora pokazala najveći pomak u regiji. Lošiji je položaj medija u srbijanskom, bosanskohercegovačkom, makedonskom i kosovskom društvu jer i dalje podliježe jakoj političkoj kontroli i cenzuri.

Slabije ocjene dodijeljene su i Albaniji, Bugarskoj i Makedoniji, dok je među azijskim zemljama najveći napredak pokazao Kazahstan. Unatoč Putinovoj kontroli medijskog prostora Rusija je također zaradila bolje ocjene, dok su medijske slobode i dalje najugroženije u Uzbekistanu, Bjelorusiji i Turkmenistanu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

HS
Hrvatski sin
22:00 06.04.2012.

možda zao jer je soroš amer!

CA
cro.army
11:13 08.04.2012.

Položaj medija u Srbiji loš?? Zato su nazočni na našim portalima

SH
sherlock
13:42 08.04.2012.

možda im je položaj loš zato jer stalno pišu laži i izmišljotine pa svaki drugi dan moraju napisati tekst isprike zbog krivo navedenih činjenica da ih ne bi tužili.