DANAS U VEČERNJEM

EU zatvara vrata ilegalnim migrantima

EU zatvara vrata ilegalnim migrantima
20.09.2018.
u 00:01
Potraga za rješenjem koje će okončati migrantsku krizu zajednička je zadaća svih država članica i institucija Europske unije, kaže Tusk
Pogledaj originalni članak

Lideri 28 država članica Europske unije na neformalnom summitu u austrijskom Salzburgu pokušavaju okončati konstantno negodovanje i zlovolju, koja među njima vlada kad god pokušaju pronaći zajedničko rješenje za pitanje ilegalnih migracija, i vratiti se konstruktivnom pristupu rješavanju tog problema.

– Potraga za rješenjem koje će okončati migrantsku krizu zajednička je zadaća svih država članica i institucija Europske unije. Ako neki žele riješiti krizu, dok je drugi žele iskoristiti, ostat će nerješiva. Nadam se da u Salzburgu možemo okončati uzajamnu zlovolju i vratiti se konstruktivnom pristupu – poručio je predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk u pozivnom pismu šefovima država i vlada na neformalni skup.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom broju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Srđan Mladinić: Kako je uništen život poduzetnika kojeg su svi voljeli

>>Prva baristica svijeta: Pravi espresso pije se odmah, dok je vruć i samo u dva gutljaja

>>Plenković bez oporbe, boji se samo da ga ne izdaju prijatelji

>>Horvat: Vlada više ne može davati novac za plaće radnika Uljanika

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

ST
Startrack
02:43 20.09.2018.

Zatvaraju vrata ilegalnim immigrantima. Najmanje petstotina puta sam ovo citao. I jos vrata otvorena.

SO
SoloHan
22:53 19.09.2018.

Znači bit će onako kako je naša predsjednica upozorila gospođu Merkl, još 2015, kolega Orlando i ostali manjinci će izvršit auto felacio.

I1
ing-12345
22:12 19.09.2018.

Ovo je dobar vic. Pa Merkelica i Macron i fašistčki liberali žele islamizirati cijelu EU ali srećom veliki dio drugih članica EU se tome protivi. Nema šanse da se ove dvije strane dogovore oko ičega. I to je uzrok raspada EU čiji konačni čin će biti nemogućnost dogovora o novom proračunu EU -a 2019 godine.