neobična metoda

Igrom na sreću krpaju proračunsku rupu

Foto: DW screenshot
Igrom na sreću krpaju proračunsku rupu
22.10.2014.
u 09:26
U jednome malom finskom mjestu općinsko vijeće je odlučilo protiv rupe u svom proračunu boriti se na nesvakidašnji način
Pogledaj originalni članak

Prije samo godinu dana neki su ekonomski stručnjaci procjenjivali kako bi Finska mogla postati nova krizna zemlja Europske unije. Loši gospodarski pokazatelji, život na kredit, sve to poznato je iz zemalja poput Grčke ili Španjolske.

Premda stvari u Finskoj ipak nisu otišle tako daleko, činjenica je da neke općine i gradovi te zemlje na samom sjeveru Europe imaju ozbiljne probleme s dugovima. U jednome malom mjestu općinsko vijeće je odlučilo protiv rupe u svom proračunu boriti se neobičnom metodom.

>>Slovenac zaboravio podići 9,8 milijuna kuna dobitka na lutriji!

>>Smetlar i otac troje djece osvojio 4.57 milijuna funti na lutriji!

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
14:39 22.10.2014.

Jadnici. Ne znaju za Hrvatski model; trebaš dijagnostički uređaj - prikupi novce od naroda- telefončekom donirajte za jedne i potrebite, trebaš nekoga poslati na liječenje - opet narode doniraj, treba platiti tuđe bankarske dugove - narode saniraj, trebaš obogatiti dojučerašnju sirotinju i kojekakve - narode prodaj za kunu Peri - cvast će vam ruže....kakve igre na sreću, to je rizik....joj Finci dragi.