SKUPLJENO VIŠE OD 40.000 POTPISA

I veterinari za zabranu držanja pasa na lancu

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Šibenik: Pokrenuta kampanja bez pasa na lancu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
ugriz sarplaninac Prisike
10.03.2021.
u 11:10
Tatjana Zajec iz Odjela veterinara male prakse smatra da su psi društvena bića pa dugotrajno zatvaranje ili držanje na lancu može nanijeti ozbiljnu štetu njihovoj fizičkoj ili psihološkoj dobrobiti
Pogledaj originalni članak

Peticiju Mreže za zaštitu životinja za zakonsku zabranu držanja pasa na lancu do sada je potpisalo više od 40.000 ljudi. Potpisi stižu i dalje, a podršku njihovoj nacionalnoj kampanji “Za Hrvatsku bez pasa na lancu” dale su i strukovne veterinarske udruge, Hrvatska veterinarska komora (HVK), Odjel veterinara male prakse Hrvatske te brojne privatne veterinarske prakse, priopćili su jučer iz Udruge Prijatelji životinja.

Tvrde da su poslali i dopis Vladi u kojem traže hitnu izmjenu Zakona o zaštiti životinja, te očekuju pozitivan odgovor. Predsjednik HVK Ivan Poljak u pismu potpore kampanji napisao je da će njezina realizacija doprinijeti povećanju standarda zaštite i dobrobiti životinja u Hrvatskoj.

Tatjana Zajec iz Odjela veterinara male prakse smatra da su psi društvena bića pa dugotrajno zatvaranje ili držanje na lancu može nanijeti ozbiljnu štetu njihovoj fizičkoj ili psihološkoj dobrobiti.

– Inače prijateljski raspoložen i poslušan pas, ako ga se neprestano drži na lancu ili na bilo koji način intenzivno ograničava, postaje neurotičan, nesretan, tjeskoban i često agresivan – kazala je Zajec.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.